Η fashion editor Elinor Block υποστηρίζει ότι η γενιά που μεγάλωσε στα 80's είναι «προγραμματισμένη» να λατρέψει με πάθος και μανία τα άχαρα, χοντροκομμένα αθλητικά sneakers που κυκλοφορούν ανάμεσα μας εδώ και τόσες σεζόν. Γιατί στην ουσία αυτά είναι τα παπούτσια με τα οποία γαλουχηθήκαν στην πιο τρυφερή φάση της ζωής της.

Η αρχή μάλλον έγινε με μία παλαιότερη κυκλοφορία, τα πολύχρωμα sneakers του οίκου Balenciaga με τον υπερβολικά ψηλό πάτο και το «άσχημο» μπροστινό τμήμα, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που αρχικά πολλές και πολλοί κοίταξαν με δυσπιστία. Οι ίδιοι άνθρωποι έμελλε να τα λατρέψουν λίγο καιρό μετά, όταν η παντοκρατορία του συγκεκριμένο στυλ στα αθλητικά υποδήματα ήταν πλέον γεγονός.

Τα ugly sneakers όπως τα χαρακτηρίζουν πολλοί δεν ήταν πια υπόθεση μόνο των μεγάλων οίκων μόδας, αλλά και των προσιτών αλυσίδων ένδυσης που κυκλοφορούσαν κομμάτια σε αληθινά χαμηλές τιμές. Βέβαια και οι κορυφαίες εταιρίες αθλητικών ειδών στον κόσμο, η Adidas, η Nike, η Puma, χρησιμοποίησαν τις τεχνολογίες τους για να συνδυάσουν το στυλ του πιο άχαρου sneaker στον κόσμο με την απόλυτη άνεση και ανατομία.

Τώρα τελευταία, ωστόσο, είναι μία άλλη, σχεδόν άγνωστη, εταιρία αθλητικών ειδών που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω της την προσοχή των influencers του ίνσταγκραμ και η οποία, αν και ξεκίνησε τη διαδρομή της σχεδιάζοντας παπούτσια αποκλειστικά για άντρες εδώ και λίγο καιρό έχει λανσάρει την δική της γυναικεία σειρά. Μία σειρά που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ο λόγος τα sneakers της Axel Αrigato, του σουηδικού brand που έκανε την εμφάνιση του το 2014 και πλέον κυκλοφορεί τα πιο hot «άσχημα» sneakers της αγοράς. Το απόλυτα παλιομοδίτικο στυλ τους, τα χοντρά κορδόνια και τα φλούο χρώματα που πρωταγωνιστούν σε κάθε ζευγάρι έχουν κάνει αυτά τα παπούτσια τον ορισμό του «ugly» sneaker των 80's. Οπότε μάλλον η Block είχε δίκιο και ήταν μοιραίο να τα αγαπήσουμε.

Δες το εδώ

Axel Arigato Marathon Runner Sneakers (£242)

Δες το εδώ

Axel Arigato Marathon Runner Sneakers (£240)

Δες το εδώ

Axel Arigato Flat Low Top Sneakers (£295)

Δες το εδώ

Axel Arigato Mesh Upper Sneakers (£242)

Δες το εδώ

Axel Arigato Marathon 55mm Glitter Low-Top Sneakers (£318)

Δες το εδώ

Axel Arigato Marathon R-Trail (£200)

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS