ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα ανοργασμικά trends που αγαπούν οι γυναίκες και λατρεύουν να μισούν οι άντρες

Τι συμβαίνει όταν υπακούμε πιστά τις υποταγές της μόδας αλλά όχι των ανδρών; Διαλέγουμε στιλιστικό στρατόπεδο παρατηρώντας τις τελευταίες τάσεις του street style.

Τα ανοργασμικά trends που αγαπούν οι γυναίκες και λατρεύουν να μισούν οι άντρες

Εν αρχή ην η πασαρέλα. Και έπονται φυσικά μυριάδες φωτογραφίες γνωστών και αγνώστων fashionistas ανά την υφήλιο που σαν να επικοινωνούν μεταξύ τους με ένα άγραφο μυστικό κώδικα, ένα νέος είδος fashion omerta, κατακλύζουν τους δρόμους με εντυπωσιακά streetstyle looks που φέρουν πάντα ένα κοινό παρανομαστή, μία ισχυρή τάση. Εφήμερη ή διαχρονική, κατέχει τη δική της ιδιαίτερη θέση στο βωμό της μόδας αλλά και στις glossy σελίδες των περιοδικών, στα διάσημα blogs influential μπλόγκερς και φυσικά στα αμέτρητα online posts κοινωνικών μέσων δικτύωσης και fashion sites, που κάποιες από εμάς παρακολουθούμε ανελλιπώς. Και κάπως έτσι μία τάση κατακτά το ευρύ κοινό, φτάνει στην ντουλάπα μας κι εμείς χωρίς να το πολυσκεφτούμε την εισάγουμε στη καθημερινότητά μας, την κατακτούμε προσθέτοντας την προσωπική μας πινελιά.

Τι γίνεται λοιπόν όταν τα sneakers, τα brogues, τα μοκασίνια, τα slip-ons (τα υβρίδια αθλητικών και μπαλαρίνας) και τα γοβάκια με μεσαίο τετράγωνο τακούνι παίρνουν τη θέση των σέξι στιλέτο; Όταν τα χοντρά fluffy (χνουδωτά) πουλόβερ αντικαθιστούν τα εφαρμοστά τοπ και τα ψηλόμεσα ή boyfriend τζιν τα σέξι low-rise (χαμηλόμεσα) παντελόνια; Ή ακόμα καλύτερα -ή χειρότερα;- όταν οι μίντι πλισέ φούστες μέχρι το γόνατο γίνονται η στολή εργασίας μας και οι θηλυκές mini skirts κρύβονται στα άδυτα της ντουλάπας;

Τα ανοργασμικά trends που αγαπούν οι γυναίκες και λατρεύουν να μισούν οι άντρες

Μόνη σωτηρία οι thigh high μπότες, τα all time κασμιρένια πλεκτά και οι pencil skirts του γραφείου; Ποτέ η μόδα δεν λειτουργούσε με μέσες λύσεις αλλά ούτε και με αδιέξοδα, παρά με ευφάνταστες νέες ιδέες για στιλιστικά άρτιες επιλογές. Πώς καταλήξαμε λοιπόν να υιοθετούμε τόσες νέες αγαπημένες τάσεις που σχεδόν απωθούν τα αντρικά βλέμματα;

1. The shoe issue

Η υπεροχή του στιλέτο ενάντια σε οτιδήποτε στέκεται σε ύψος κάτω των 10 εκατοστών έχει καθιερωθεί στο ανδρικό μυαλό ως το πιο σέξι αξεσουάρ όλων των εποχών και ίσως και όλων των ωρών (κατά τη διάρκεια της μέρας) και των περιστάσεων. Πόσο δυνατό είναι όμως τα σέξι ψηλοτάκουνα να μας ακολουθούν από το πρωί στο γραφείο μέχρι το βράδυ στην έξοδο (σε ιδανικές περιπτώσεις) ή το σπίτι; Ένας καινούργιος κόσμος stylish επιλογών ανοίγεται μπροστά μας κι εμείς δεν έχουμε παρά να τον εξερευνήσουμε. Δανειζόμαστε τα δερμάτινα oxfords από την ανδρική γκαρνταρόμπα, πειραματιζόμαστε ανά εποχή με βελούδινα, δερμάτινα, snakeprinted ή ακόμα και νεοπρέν slip-ons και δένουμε σφιχτά τα κορδόνια των sneakers μας, όχι μόνο πριν από την προπόνηση αλλά και τα πρωινά πριν από το γραφείο, όπου τρέχουμε για να αντεπεξέλθουμε στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

2. Τα πουλόβερ της θαλπωρής

Δεν είμαι μόνο τα χνουδωτά που παραπέμπουν στην αγαπημένη φλις κουβέρτα του καναπέ μας, είναι και αυτά τα περίτεχνα με τις ιδιαίτερες χοντρές πλέξεις, που αγαπάμε να θαυμάζουμε ως statement pieces και να φοράμε τους ψυχρούς ημερολογιακούς μήνες. Τι κι αν η σιλουέτα μας κυριολεκτικά εξαφανίζεται κάτω από τις ζεστές κοτσίδες και τα πλούσια βολάν; Τα chunky μάλλινα των τελευταίων σεζόν κάνουν τη διαφορά σε ένα outfit ακόμα και όταν τα συνδυάζουμε με τα πιο basic κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας, όπως ένα παντελόνι σωλήνα.

3. High waisted: πόσο ψηλά θα φτάσεις;

Πέρασαν δεκαετίες μέχρι να ανασυρθεί εκ νέου από τη fashion μηχανή του χρόνου και μάλλον η παρατεταμένη απουσία του έκανε την επανεμφάνισή τους πιο δυναμική από ποτέ. Τα ψηλόμεσα παντελόνια και τζιν, που δέχονται τις ανδρικές κατηγόριες, όχι εξολοκλήρου αλλά κατά περίπτωση, για την επιμηκυμένη όπισθεν όψη τους, πρωταγωνιστούν τόσο στα εαρινά όσο και στα χειμερινά outfits. Οι συνδυασμοί και τα έξυπνα τρικ με τα οποία έχουμε με τη σειρά μας πειραματιστεί κατά καιρούς και έχουμε καταλήξει ότι κάνουν τη διαφορά είναι: μία ζώνη που τονίζει τη μέση, ένα cropped top που αφήνει κάποια σημεία γυμνά ή μία μακριά ζακέτα για fashion καμουφλάρισμα.

4. To νέο old school: Μίντι, πλισέ και κάτω από το γόνατο

Είναι θηλυκές αλλά υπέρμαχες του ρομαντισμού και όχι της σεξουαλικότητας. Μπορεί να απέχουν έτη φωτός από τα αισθησιακά πρότυπα που φωλιάζουν στα μυαλά των ανδρών, δεν παύουν όμως να είναι φούστες, το ισχυρότερο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Εμείς τις αγαπάμε τόσο στην δομημένη (σκληρά στητά υφάσματα με εντυπωσιακές πτυχώσεις) όσο και στην πιο ρευστή γραμμή τους. Σύμμαχος και των δύο φύλων, οι ασύμμετρες wrap εκδοχές τους με σκίσιμο στο πλάι, που αποκαλύπτονται με την κίνηση.

5. Normcore ή αλλιώς nerdy ή απλώς το in fashion σπασικλάκι της μόδας

Στιλιστικό φαινόμενο των καιρών ή απλά η αποθέωση της πρακτικότητας σε έναν κόσμο όπου η συγκεκριμένη λέξη είναι σχεδόν άγνωστη. Κι όμως ο συνδυασμός του normal και του hardcore (normcore) έχει αποκτήσει πιστούς οπαδούς παγκοσμίως που συναγωνίζονται το φαινόμενο των χίπστερ, 1,5 μόλις χρόνο μετά την δημιουργία του όρου από τη δημοσιογράφο του New York magazine Fiona Duncan. Η ίδια περιγράφει πως η έλλειψη του στυλ και ενδιαφέροντος στα δρώμενα της μόδας έγινε τάση, με κυρίαρχο αντιπρόσωπο τα χαρακτηριστικά βαρετά outfits με ζιβάγκο και τζιν του Στιβ Τζόμπς. Μια παρεξηγημένη έννοια του unisex που δεν σημαίνει όλα για όλους παρά ένα επιμελώς ατημέλητο που παραδειγματικά λατρεύουμε να συνθέτουμε αποδομώντας ραφιναρισμένα παλιακά σύνολα.

Τελικά τι ακολουθούμε by the book, τις εφήμερες ή διαχρονικές υποταγές της μόδας ή των ανδρών;

Θερμή παράκληση προς αυτό το αξιοζήλευτο και δημιουργικό επάγγελμα των Fashion Forecasters, που παρατηρούν εμπνέονται και αφουγκράζονται όχι μόνο με γνώμονα τα stock της Premier Vision (ετήσια παγκόσμια έκθεση με υφάσματα, από όπου προμηθεύονται πρώτες ύλες οι μεγαλύτεροι οίκοι παγκοσμίως) αλλά βάσει κοινωνιολογικών παραγόντων που ταλανίζουν κατά καιρούς τις δημιουργικές τους σκέψεις, να προσθέσουν ψηλά στη λίστα τους και την αδιαμφισβήτητη ανάγκη των γυναικών για άτυπη στιλιστική συναίνεση στις προτιμήσεις του αντίθετου φύλου.

Read Next

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

Περισσότερα από

Μόδα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς

12 Απρ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια της άνοιξης

Με 70’s αισθητική και άνεση σε κάθε βήμα. Αυτά είναι τα παπούτσια που θα φοράς την φετινή άνοιξη.

11 Απρ 2024

Prada Galleria: Η εμβληματική τσάντα του οίκου επιστρέφει ανανεωμένη με έμπνευση από τη φύση

Η νέα εκδοχή της Prada Galleria είναι μία φρέσκια προσθήκη στη δημιουργική γκάμα του ιταλικού οίκου.

11 Απρ 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με λευκό σακάκι και sneakers στην εκδήλωση για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία"

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία".

10 Απρ 2024

Η 77χρονη Άννα Μαρία κομψή με μπλε coat dress σε βραδινή έξοδο

Το κομψό φόρεμα έφερε την υπογραφή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Celia Kritharioti.