Ο Θεός βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Αυτό ισχυρίζονται οι φιλόσοφοι των επιστημών, αυτό και οι άνθρωποι της μόδας. Τα μικρά ή μεγάλα αξεσουάρ, τα οποία καθιερώνουν μια εικόνα ως στιλάτη στον χώρο και τον χρόνο. Τα έξτρα στολίδια που περιέχουν μαγικές δυνάμεις και στηρίζουν τις ενδυματολογικές επιλογές μας, σαν φύλακες άγγελοι της κάθε εμφάνισης. 

Τα αξεσουάρ κάνουν θόρυβο, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είτε γιατί είναι από τη φύση του «φωνακλάδικα», είναι εντυπωσιακά και ογκώδη ή με αλυσίδες και μεταλλικά στοιχεία που καμπανίζουν σε κάθε κίνηση, είτε γιατί όντως καθορίζουν το outfit περισσότερο από τα ίδια τα ρούχα. 

Καμία γυναίκα δεν σφυρίζει αδιάφορα στη θέα μιας εντυπωσιακής ζώνης ή στο κάλεσμα ενός ζευγαριού σκουλαρικιών. Μπορούμε να πούμε ότι τα αξεσουάρ είναι ισοδύναμα δυνατά με τα παπούτσια. Τόσο ισχυρή έλξη. Τόσο ζεστή σχέση. 

Φέτος, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021, που η μόδα έχει προσαρμοστεί στους καιρούς, τα έξτρα στολίδια κάνουν κουμάντο: Δηλαδή, η βάση της εικόνας γίνεται πιο βολική και τα αξεσουάρ ενδυναμώνονται. Παίζουν το δικό τους παιχνίδι. 

  • Οι χρυσές αλυσίδες: Όλα τα chains, δηλαδή. Οι τράπερ τις λατρεύουν, οι σύγχρονες γυναίκες της πόλης τις προσθέτουν πάνω από τα T-Shirt τους εις ένδειξη μαξιμαλιστικής αγάπης στο σχήμα. 
  • Τα μακριά κολιέ: Τα λεγόμενα παντατίφ, τα αγάπησαν στα 70s, τα αποθέωσαν στα 90s και τώρα τα τιμούμε ξανά πάνω από ζιβάγκο και μονόχρωμα μακό. Χαρίζουν κίνηση στην εικόνα μας. 
  • Οι στρογγυλές λεπτομέρειες: Οι ώμοι μεγαλώνουν, τα τελιώματα αποκτούν καμπύλες και τα πατρόν γίνονται πιο «θηλυκά». Το ίδιο και τα κοσμήματα που φοράμε με αυτά τα πατρόν. Κούρμπες και μπίλιες αγκαλιά με τα πιο καμπυλόσχημα ρούχα μας. 
  • Το λαμπερό ασήμι: Το ασήμι το έχουμε συνδεσει με πιο φολκλόρ outfit και πιο ασυμβίβαστα λουκ. Τώρα παίρνει εκδίκηση και βγαίνει μπροστά, με λάμψη και κύρος. Και με όγκο, γιατί όχι; 
  • Το ένα σκουλαρίκι: Το μονό, το χωρίς ζευγάρι. Μεγάλο, εντυπωσιακό, statement item. Από τη μια μεριά του κεφαλιού, μας υπενθυμίζει ότι η ισορροπία είναι σχετική. Όπως και ο χρόνος. 
  • Οι πέρλες: Κλασικά εικονογραφημένα. Οι πέρλες αγαπούν τη μόδα και η μόδα τις πέρλες όσα χρόνια κι αν περάσουν από την καθιέρωσή τους πάνω στον λαιμό της Κοκό Σανέλ. Οι πέρλες είναι φίλες καλές. 
  • Τα κοχύλια: Οι σύντροφοι του βυθού γίνονται οι δικοί μας σύντροφοι, σε όλα τα αξεσουάρ. Από κολιέ και δαχτυλίδια μέχρι αγκράφες και ζώνες. Οι θάλασσα πάνω μας. 
  • Τα μεταλλικά με όγκο: Όλα όσα γυαλίζουν και αντανακλούν τον ήλιο είναι σημαντικά φέτος για μια εικόνα. Πόρπες, αγκράφες, σκουλαρίκια, όλα, αρκεί να κάνουν θέμα την υπαρξή τους, να τα έχουν βρει με την αξιοπρόσεκτη φύση τους. 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΣΑΡΕΛΕΣ

 

*Η κεντρική φωτό είναι από εδώ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS