Τα sneakers έχουν μέσα στην πάροδο του χρόνια μία ιστορία εξέλιξης τόσο ενδιαφέρουσα που λίγα κλασικά items της μόδας μπορούν να την ανταγωνιστούν.

Από σήμα κατατεθέν στο τερέν των μεγαλύτερων γηπέδων μπάσκετ του ΝΒΑ, στα πόδια των παιδιών που ήθελαν να υιοθετήσουν τις ενδυματολογικές επιλογές «του δρόμου» και από εκεί trademark μίας ολόκληρης, πιο αντισυμβατικής πραγματικότητας μαζί με τα σκισμένα τζιν και τα καρό πουκάμισα της σκηνής του Σιάτλ.

Τα sneakers όμως κουβάλανε και μία άλλη αλήθεια στην πολύπλευρη ιστορία της. Για όσους ξέρουν από αθλητικό ντύσιμο αποτελεούν must κομμάτι και statement item που μπορεί να κοστίζει πολύ ακριβά και σημαίνει πολλά για όσους ξέρουν να αναγνωρίζουν το κάθε τύπο παπουτσιών και τις limited εκδόσεις.

Στο παρακάτω βίντεο θα βρεις εκείνα τα ζευγάρια που πρωταγωνιστούν στο κεφάλαιο των «Πιο ακριβών sneakers του κόσμου», εκείνα που κοστίζουν όσο ένα μικρό διαμέρισμα στην Καλλιθέα και που οι πιο πλούσιοι του πλανήτη σκοτώνουν για να βάλουν ένα από τα limited κομμάτια στη ντουλάπα τους.

 

TAGS