Πόσες φορές μάς έχει τύχει να αγοράσουμε ένα ρούχο αφού το φορέσουμε στο δοκιμαστήριο και, με την επιστροφή μας στο σπίτι, να διαπιστώσουμε ότι, τελικά, είτε μάς κολακεύει ακόμα περισσότερο είτε δεν μας πηγαίνει καθόλου; Οι συνθήκες σε κάθε δοκιμαστήριο, με νούμερο ένα παράγοντα τον φωτισμό, επηρεάζουν την εμφάνιση του ειδώλου μας στον καθρέφτη.

Ποια δοκιμαστήρια, ωστόσο, μας ομορφαίνουν ή σαμποτάρουν την εικόνα μας; Θέλοντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα μια Ρωσίδα fashion editor, η Ίνα, έκανε ένα πείραμα: Φωτογραφήθηκε με τα ίδια ακριβώς ρούχα σε καταστήματα διαφορετικών brands και ανέβασε το αποτέλεσμα στο Adme.ru. Το γεγονός ότι δεν είναι μια εξωπραγματικά όμορφη γυναίκα αλλά ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας μάς βοηθάει να ταυτιστούμε ευκολότερα με τις αλλαγές στην εικόνα της. 

Ποια ήταν η ετυμηγορία της λοιπόν;

Stradivarius: «Δεν έχουν πολύ χώρο, αλλά νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ο φωτισμός είναι μαλακός και δεν ενοχλεί και οι καθρέφτες συνολικά δεν αλλοιώνουν ιδιαίτερα τη φιγούρα».

Adidas: «Περίεργα δοκιμαστήρια, σχεδόν σαν αίθριο. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το κείμενο που σχεδόν καλύπτει τον καθρέφτη, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις πώς δείχνει πάνω σου το αθλητικό μπλουζάκι της νέας κολεξιόν».

Mango: «Μου αρέσει η αντανάκλασή μου σε αυτό τον καθρέφτη, μου αρέσει που το φως δεν κάνει τα μάτια μου να πονούν και πέφτει μαλακά πάνω στους ώμους μου… Και ίσως να αγοράσω το μπλε φόρεμα από την ανοιξιάτικη συλλογή».

H&M: «Περνάει τον μέσο όρο. Όχι σπουδαία δοκιμαστήρια, αλλά ούτε κακά. Είναι πολύ φωτεινά, μπορώ να γυρίσω και να ακουμπήσω τα πράγματά μου και από την αντανάκλασή μου στον καθρέφτη δεν έχω την τάση να αρχίσω να τραβάω τα μαλλιά μου. Θα έρθω στις εκπτώσεις».

Bershka: «Μμμμ… αυτό το φως με δείχνει ροζ, σχεδόν σαν γουρουνάκι. Με υποχρεώσατε».

Zara: «Είναι λες και βρίσκομαι σε κάποιο λαβύρινθο με καθρέφτες, όπου θα εμφανιστεί ένας μανιακός δολοφόνος στην αντανάκλαση αριστερά… Μήπως στην πραγματικότητα κυνηγάει εκείνη την εμπριμέ ζακέτα που άρεσε και στους δυο μας στις εκπτώσεις;».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS