ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στυλ στη στιγμή- Ποιες διορθωτικές κινήσεις συνθέτουν τέλεια look με ότι έχεις στην ντουλάπα σου

Αυτό που οι fashion editors αποκαλούν «instant style» κάνει τη μεγάλη διαφορά μέσα από τρικ ή προσθήκες που συνθέτουν τη μαγεία του στυλ. Μάθε τα όλα τα μυστικά!

Στυλ στη στιγμή- Ποιες διορθωτικές κινήσεις συνθέτουν τέλεια look με ότι έχεις στην ντουλάπα σου

Καμία σχέση με τον στιγμιαίο καφέ, αφού η απόλαυση μιας μικρής διορθωτικής κίνησης σε κάθε σου look σε αφήνει με μια πολύ πιο πλούσια γεύση. Αυτό που οι fashion editors αποκαλούν «instant style» κάνει τη μεγάλη διαφορά μέσα από τρικ ή προσθήκες που συνθέτουν τη μαγεία του στυλ. Μια μαγεία που βασίζεται στο μυαλό, όχι στο πορτοφόλι.

Όχι μόνο γιατί οι δύσκολες εποχές ζητούν εφευρετικότητα λόγω έλλειψης budget. Το instant style πάντα ήταν και πάντα θα είναι ένας υπέροχος τρόπος να περάσεις από την μία σεζόν στην άλλη αξιοποιώντας ό,τι υπάρχει ήδη στην γκαρνταρόμπα σου. Κάτι τόσο απλό όσο ένα κόσμημα, ένα κραγιόν ή ακόμη και ένα φουλάρι προσθέτει πόντους στην στυλιστική σου απόδοση και κατά πάσα πιθανότητα το έχεις ήδη. Τώρα μένει απλώς να το χρησιμοποιήσεις έξυπνα, σε συνδυασμούς που θα κάνουν το στυλ σου ανεκτίμητο αφήνοντας άθικτο τον προϋπολογισμό.

Πώς θα το καταφέρεις; Πρώτα-πρώτα, ρίχνοντας μια προσεκτική ματιά στα υπάρχοντά σου και στη συνέχεια οργανώνοντάς τα. Δεν μπορείς να κατακτήσεις το στιγμιαίο στυλ αν τα «όπλα» σου δεν είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Ταξινόμησε τα ρούχα στην ντουλάπα, τακτοποίησε τα ρούχα στα συρτάρια, οργάνωσε τα παπούτσια, την κοσμηματοθήκη, ακόμη και τα καλλυντικά. Από τη θεωρία στην πράξη αυτά είναι τα μυστικά του στιγμιαίου στυλ.

Αναπάντεχοι συνδυασμοί

Μερικές φορές, ένας ασυνήθιστος συνδυασμός ρούχων που ήδη έχεις, κάνει θαύματα στο στυλ. Τι θα έλεγες να δοκίμαζες πάνω από το βραδινό σου φόρεμα το σακάκι που φοράς στη δουλειά; Μαζί με τα θανατηφόρα σου τακούνια και ένα τσαντάκι από τη συλλογή σου,και έχεις έτοιμο ένα σοφιστικέ σύνολο για την έξοδό σου. Γενικά, το μπλέξιμο πρωινής και βραδινής γκαρνταρόμπας, εκτός από πανέμορφο αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο σε περιστάσεις μέσης επισημότητας και αποτελεί το πιο απλό και στιγμιαίο κόλπο για να κάνεις αίσθηση με τα ρούχα που ήδη έχεις.

Ζώνη, το θαυματουργό αξεσουάρ

Υπάρχει σε κάθε ντουλάπα και είναι εδώ για να κάνει τη διαφορά με την πιο απλή κίνηση: Η ζώνη ορίζει θεσπέσια τη σιλουέτα, ρίχνει χρώμα πάνω σε ένα μουντό καθημερινό σύνολο, γενικά κάνει θαύματα. Η απλή καφέ δερμάτινη ζώνη σου μπορεί να κάνει την μοντέρνα διαφορά πάνω στο αιθέριο σου φόρεμα. Μπορείς ακόμη πολύ απλά να αντικαταστήσεις την υφασμάτινη ζώνη του παλτό ή της καμπαρτίνας με μια δερμάτινη, ακόμη και μεταλλική, ετοιμάζοντάς το για κάθε περίσταση από το γραφείο μέχρι το πάρτι.

Υφάσματα και υφές

Κοίτα τώρα πώς το μπέρδεμα ανάμεσά τους δίνει άλλη πνοή στην γκαρνταρόμπα σου: Έχεις συνηθίσει να φοράς το «αντρικό» τουίντ παντελόνι σου με ένα «αντρικό» πουκάμισο και το floral τοπ σου με τζιν. Μπερδεύοντας τα λουλούδια με το ανδρόγυνο, το διάφανο σιφόν με το «ανάγλυφο» τουίντ, κάνεις τα μαγικά σου και δείχνεις αλλιώτικη στη στιγμή. Στην ίδια λογική, την επόμενη φορά που θα βγεις έξω δοκίμασε το εντυπωσιακό ταφταδένιο ή δαντελένιο τοπ με ένα απλό μάλλινο παντελόνι ή φούστα.

Η δύναμη του χρώματος

Τα ολόμαυρα σύνολα βρίσκονται στην καρδιά της μόδας, αλλά μια χρωματιστή πινελιά με τη μορφή του αξεσουάρ, όμως, μπορεί να τα μετατρέψει σε κάτι αληθινά ξεχωριστό. Η κόκκινη τσάντα, οι πράσινες γόβες, η ροζ ζώνη, όλα τους απλά πράγματα με τεράστιο αντίκτυπο. Μπορείς να δοκιμάσεις το μαγικό τους άγγιγμα και σε άλλα ουδέτερα basics όπως το γκρι ή η γήινη παλέτα. Απλά φόρεσε μια κόκκινη ζώνη ή τσάντα πάνω σε ένα μπεζ σύνολο και θαύμασε το αποτέλεσμα.

Κοσμήματα και καρφίτσες

Ένα φόρεμα που ήδη υπάρχει στην ντουλάπα μπορεί να αλλάξει όψη με το κατάλληλο κόσμημα: Δοκίμασε μια εντυπωσιακή καρφίτσα από την κοσμηματοθήκη σου, γιατί όχι φορεμένη σε ένα πιο ασυνήθιστο σημείο – στη μέση αντί για το μπούστο. Η καρφίτσα είναι το τέλειο κόσμημα για κόλπα instant style γιατί έχει από τη... φύση της την ικανότητα να φοριέται παντού – ακόμη και πάνω σε μια απλή υφασμάτινη τσάντα, μεταμορφώνοντάς την.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

Περισσότερα από

Μόδα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς

12 Απρ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια της άνοιξης

Με 70’s αισθητική και άνεση σε κάθε βήμα. Αυτά είναι τα παπούτσια που θα φοράς την φετινή άνοιξη.

11 Απρ 2024

Prada Galleria: Η εμβληματική τσάντα του οίκου επιστρέφει ανανεωμένη με έμπνευση από τη φύση

Η νέα εκδοχή της Prada Galleria είναι μία φρέσκια προσθήκη στη δημιουργική γκάμα του ιταλικού οίκου.

11 Απρ 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με λευκό σακάκι και sneakers στην εκδήλωση για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία"

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία".

10 Απρ 2024

Η 77χρονη Άννα Μαρία κομψή με μπλε coat dress σε βραδινή έξοδο

Το κομψό φόρεμα έφερε την υπογραφή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Celia Kritharioti.