0
SHARES

Η Sarah Hawkinson σταμάτησε να αγοράζει οικονομικά ρούχα από τις μεγάλες αλυσίδες ένδυσης πριν από περίπου 9 μήνες. Η ίδια είχε εξηγήσει, σε παλαιότερο βίντεο της, τους λόγους που πήρε αυτή την απόφαση, λέγοντας επί της ουσίας ότι σταμάτησε να βρίσκει το νόημα στο να αγοράζει μαζικά ρούχα από κολοσσούς της μόδας, ρούχα και αντικείμενα που θα μπορούσε να βρει και να προμηθευτεί ο καθένας, κατασκευασμένα από επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα πιο φθηνά εργατικά χέρια σε εξαθλιωμένα σημεία του πλανήτη.

Στο πιο πρόσφατο βίντεο της η Hawkinson υποστηρίζει πως από τη στιγμή που έβγαλε την λεγόμενη «γρήγορη μόδα» εντελώς από τη ζωή της είδε σημαντικές αλλάγες στην καθημερινότητα της, ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουν οι κοντινοί τους άνθρωποι, χωρίς ωστόσο να θέλει, όπως λέει, να αποθαρρύνει τους άλλους να ψωνίζουν από τις μεγάλες αλυσίδες. Απλά θέλει να μοιραστεί με το κοινό την προσωπική ιστορία της.

 Η Sarah ισχυρίζεται, λοιπόν, ότι από τη στιγμή που σταμάτησε να ψωνίζει από τις πιο διάσημες αλυσίδες ρούχων του κόσμου ήταν μία από τις μεγαλές προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει στη ζωή της καθώς χρειάστηκε να καταβάλει μία αρκετά μεγάλη, προσωπική προσπάθεια προκειμένου να πετύχει τον στόχο της.

Βήμα πρώτο: Η μάχη μέσα της.

Η Sarah υποστηρίζει πως το πάρει κανείς την απόφαση να σταματήσει να φοράει ρούχα από τις κορυφαίες αλυσίδες ένδυσης στον κόσμο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση αφού το πρώτο πράγμα που αισθάνεσαι είναι το γνωστό και ως "FOMO", με λίγα λόγια μιλάμε για το σύνδρομο του fear of missing out, ο φόβος δηλάδη που αισθάνεται συχνά ο σύχρονος άνθρωπος όταν παύει να κάνει κάτι που κάνει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων γύρω του. 

Επιπλέον το να μην αγοράζεις πλέον ρούχα από τις εν λόγω εταιρίες απαιτεί κόπο για έναν ακόμα λόγο. Είναι παντού τριγύρω μας. Το να βλέπεις όμορφα ρούχα στις βιτρίνες αλλά κυρίως στο διαδίκτυο και να ξέρεις πως δεν μπορείς να τα αποκτήσεις είναι σίγουρα μία μεγάλη προσωπική πρόκληση.

Βήμα δεύτερο: Η αρνητική κριτική των άλλων.

H Ηawkinson υποστηρίζει πως το περιβάλλον της δεν είχε πάντα τις θετικές αντιδράσεις που θα περίμενε κανείς απέναντι στην απόφαση της να σταματήσει να στηρίζει τις μεγάλες εταιρίες μόδας που ακολουθούν κάποιους μη ηθικούς δρόμους προκειμένου να εκτοξεύσουν τα κέρδη τους. Αντίθετα, ισχυρίζεται πως οι φίλοι της πολλές φορές αισθάνονται άβολα να της πουν τι αγόρασαν οι ίδιοι από κάποιο μεγάλο κατάστημα καθώς φοβούνται την αντίδραση της. Ωστόσο η fashion blogger ξεκαθαρίζει πως η απόφαση της αυτή είναι ξεκάθαρα και μόνο δική της ευθύνης και ποτέ δεν θα σχολιάζε αρνητικά κάποιον που ψωνίζει από τα μαγαζιά της Inditex, για παράδειγμα, επειδή τους αρέσουν τα ρούχα της εταιρίας.

Βήμα τρίτο: Τι δώρα να πάρω.

Όταν έχεις αποφασίσει να μην στηρίξεις ποτέ ξανά στα πιο γνωστά brands ρούχων προκύπτει ένα ακόμα, νέο πρόβλημα στην καθημερινότητα σου. Οι επιλογές στα δώρα που μπορείς να χαρίσεις στους αγαπημένους σου αυτόματα περιορίζονται πάρα πολύ. Αντίστοιχα βάζεις κι αυτούς σε μία δύσκολη διαδικασία. Να σου αγοράσουν κάτι από τα Zara ή όχι;

Αυτά αλλά και μερικά ακόμα στάδια από τα οποία πέρασε η ίδια προκειμένου να φτάσει στο σημείο να δηλώνει αποτοξινωμένη από τις μεγάλες αλυσίδες ρούχων εδώ και 9 μήνες εξηγούνται αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί.

Δες το βίντεο:

 

TAGS