Για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 η Tezenis εμπνέεται από την πολύπλευρη καθημερινή ζωή κι απευθύνεται σε κορίτσια που αντλούν τη δύναμή τους από τις αντιφάσεις τους. Δυνατές, επινοητικές, αυθεντικές, συντονισμένες στο ρυθμό της ζωής – ακριβώς όπως το στυλ που αποτελεί την ταυτότητα της Tezenis.

Η κολεξιόν περιλαμβάνει τέσσερις συλλογές:

 

“Past through the future”  


Οι αναμνήσεις από το παρελθόν δίνουν ώθηση στα στυλ που έχουμε γνωρίσει σε προηγούμενες δεκαετίες τονίζοντας την αντιπαράθεση του άδειου/γεμάτου, με τα πλισέ και τις πλέξεις, με λαμπερές λαμέ επικαλύψεις, πούλιες και 3D εφέ όπως οι ανάγλυφες υφές. Florals σε αποχρώσεις ακουαρέλας συνδυάζονται παιχνιδιάρικα με dusty αποχρώσεις του ροζ και βιολετί ενώ το μαύρο κάνει κοντράστ με το λευκό και ανανεώνει τα prints με πηγή έμπνευσης τα media και τη φωτογραφία.
   

 

“Η συγγένεια πάνω από τις χώρες”


Tο πολυπολιτισμικό ύφος της συλλογής, δημιουργεί την αίσθηση ότι οι διαδικτυακές κοινότητες επηρεάζουν τον αληθινό κόσμο αφού αντιπαραθέτουν έναν κόσμο χωρίς όρια όπου οι παραδόσεις συγχωνεύονται, ακόμη και το αρσενικό με το θηλυκό στυλ. Τα σχέδια της ανατολικής μαργιολικής τέχνης αποτελούν τη βάση της συλλογής και μεταμορφώνονται σε κομμάτια με ζακάρ κεντήματα, μακραμέ και πολύχρωμες χάντρες.

   

“Psycho-tropical”

Μία συλλογή που αποκαλύπτει την τέλεια, άγρια πλευρά της φύσης. Με μια απτή και αισθητική πρακτικότητα που συνδυάζεται άψογα με τον online κόσμο, για μια εμπειρία 360o ” Phygital” εμπειρία. Η χλωρίδα και η πανίδα αποτελούν πηγή έμπνευσης για τα jungle prints με καλειδοσκοπικό εφέ και animal μοτίβα. Δημιουργούν ένα νέο στυλ καμουφλάζ που βασίζεται σε φλούο τόνους και αποχρώσεις της φύσης: από το γήινο πράσινο και καφέ μέχρι το μπλε του ουρανού.

 


“Youth has no age”


Η νεανικότητα δεν είναι status αλλά lifestyle που πρέπει να απολαμβάνεται σε κάθε ηλικία. Η συλλογή γιορτάζει το στυλ ζωής δημιουργώντας νέα πρότυπα: δυνατές γυναίκες καριέρας με αυτοπεποίθηση σε κάθε περίσταση. Το urban style αντανακλάται στα floral ζακάρ εφέ σε σαντούγκ και μεταξωτό colour block, διπλής όψης υφές που μας ταξιδεύουν στα ‘90s με punk style slogans ή tie-dye prints.

 


Θηλυκό αλλά γεμάτο αντιθέσεις, το κοριτσίστικο στυλ μαλακώνει με αγορίστικες επιρροές. Aσυμμετρία, κοψίματα και ανάγλυφες υφές χαρίζουν στα κομμάτια ένα σύγχρονο ύφος που ενισχύεται με λεπτομέρειες όπως μεταλλικοί κρίκοι και κορδέλες με εφέ κορσέ. Η αισθησιακότητα αποκαλύπτεται μέσα από προκλητικές λεπτομέρειες που συνδυάζουν το tattoo εφέ με τη δαντέλα αλλά και με αναφορές στον κόσμο του sportswear.

 

 

TAGS