Όταν πρωτοεπέστρεψαν στη μόδα τα άγαρμπα, κακόγουστα, χονροκομμένα αθλητικά παπούτσια του μπαμπά μας, αυτά με την τεράστια σόλα, το χοντρό μπροστινό μέρος και τα κορδόνια που θυμίζουν μακαρόνια νούμερο 5, είχαμε σαστίσει και απελπιστεί κάπως στην προσπάθεια μας να κατανοήσουμε την εμμονή των fashion bloggers παγκοσμίως μαζί τους. Μετά ο καιρός πέρασε, τα είδαμε τόσος φορές που τα συνηθίσαμε και τόσοι πολλοί σημαντικοί οίκοι μόδας έβαλαν πάνω τους την υπογραφή τους δίνοντας τους έτσι μία άλλη στιλαστική διάσταση που καταλήξαμε να τα αγαπάμε και να βλέπουμε με θέρμη και ζεστασιά.

Τώρα κάπως αγχωνόμαστε όταν σκεφτόμαστε πως ίσως κάποια στιγμή, στο κοντινό μέλλον, το ίδιο μπορεί να συμβεί και τα νέα άσχημα sneakers που είναι έτοιμα να κατακτήσουν τον κόσμο της μόδας, αφού κατέκτησαν πρώτα το Instagram και την streetwear κουλτούρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Για να κατανοήσεις για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε σκέψου όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά των λεγόμενων «άσχημων» αθλητικών παπουτσιών, όπως τα ήξερες μέχρι τώρα, και πρόσθεσε πάνω τους λίγη υπερβολή ακόμα.

Οι σόλες έχουν αγριέψει κι άλλο, όντας πλέον πιο τρακτεροτές, οι αντιθέσεις στα έντονα χρώματα είναι πιο κραυγαλέες από ποτέ, οι γραμμές είναι πιο χοντρές από κάθε άλλη φορά, ενώ η σόλα έχει ψηλώσει κι άλλο. Έχει ψηλώσει επικίνδυνα και παράλογα.

Μία ματιά στη νέα τάση όπως φαίνεται μέσα από την βόλτα στις σελίδες του Instagram θα σε πείσει πως ναι, αυτό είναι το πιο άσχημο τρεντ που θα ζήσουμε μέσα στο 2019. Το ερώτημα είναι άλλο. Θα αρχίσουμε να το φοράμε τελικά κι αυτό με τρέλα σαν να το αγαπούσαμε από πάντα;

Δες το εδώ

Salomon S/Lab XT-6 Softground ADV Trainers (£165)

Δες το εδώ

Skechers D'Lites One Piece Orange Trainers (£79)

Δες το εδώ

Mizuno Wave Paradox 4 ( £140) £110

Δες το εδώ

Buffalo Classic Low-Top Platform Trainers (£159)

Δες το εδώ

Eytys Angel Trainers ($230)

Δες το εδώ

Fila Disruptor II Trainers White Fila Navy Applique (£85)

 

TAGS