Στην καρδιά ενός δύσκολου χειμώνα, το παριζιάνικο Grand Palais πλημμύρισε με χρώματα, έμπνευση και πολυτέλεια. Η Virginie Viard εμπιστεύτηκε την παρουσίαση της συλλογής Υψηλής Ραπτικής Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021 της Chanel στον Ολλανδό φωτογράφο, κινηματογραφιστή και graphic designer Anton Corbijn και εκείνος παρέδωσε ένα θέαμα που συνδυάζει το μεγαλείο με τη ζεστασιά. Ταξιδεύοντάς μας σε έναν ολάνθιστο κόσμο, όπου ακριβώς θα θέλαμε να είμαστε σήμερα.

«Το γνώριζα ότι δεν θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα μεγάλο σόου, έτσι έπρεπε να επενδύσουμε σε κάτι άλλο. Μου γεννήθηκε λοιπόν η ιδέα μιας μικρής πομπής, που θα κατέβαινε τα σκαλιά του Grand Palais και θα περνούσε κάτω από αψίδες λουλουδιών. Σαν οικογενειακή γιορτή, σαν γάμος…» δήλωσε η Viard για το concept της παρουσίασης, προσθέτοντας: «Λατρεύω τις μεγάλες οικογενειακές γιορτές, όπου συναντιούνται όλες οι γενιές. Έχουν τόση ζεστασιά. Αυτό το πνεύμα επικρατεί σήμερα και στη Chanel, η οποία είναι επίσης σαν μια οικογένεια».

«Λατρεύω τις μεγάλες οικογενειακές γιορτές, όπου συναντιούνται όλες οι γενιές. Έχουν τόση ζεστασιά. Αυτό το πνεύμα επικρατεί σήμερα και στη Chanel, η οποία είναι επίσης σαν μια οικογένεια»

Στο ύφος των οικογενειακών πορτρέτων έγινε και μια φωτογράφιση της συλλογής από τον Ολλανδό δημιουργό. Φορέματα με βολάν, ταφτάδες και κεντήματα, τουίντ σακάκια και γιλέκα και τα εμβληματικά δίχρωμα Mary-Janes είναι ανάμεσα στα στοιχεία που καθόρισαν το στυλ αυτής της γιορτής, μιας από εκείνες που μας έχουν λείψει βασανιστικά στην εποχή της πανδημίας. Μιας γιορτής με καλεσμένες λίγες και εκλεκτές φίλες και μούσες του brand, όπως η Πενέλοπε Κρουζ, η Μαριόν Κοτιγιάρ, η Λίλι-Ρόουζ Ντεπ και η Βανέσα Παραντί.

Δείτε μερικά από τα πορτρέτα του Anton Corbijn για τη νέα συλλογή:

Συλλογή Υψηλής Ραπτικής Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021 της Chanel, «Portraits by Anton Corbijn»
Πενέλοπε Κρουζ, Συλλογή Υψηλής Ραπτικής Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021 της Chanel, «Portraits by Anton Corbijn»
«Portraits by Anton Corbijn»
Μαριόν Κοτιγιάρ, Συλλογή Υψηλής Ραπτικής Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021 της Chanel, «Portraits by Anton Corbijn»
Συλλογή Υψηλής Ραπτικής Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021 της Chanel, «Portraits by Anton Corbijn»
Λίλι-Ρόουζ Ντεπ, Συλλογή Υψηλής Ραπτικής Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021 της Chanel, «Portraits by Anton Corbijn»

Δείτε μερικά από τα λουκ της νέας συλλογής:

Απολαύστε το νέο σόου της Chanel στο Grand Palais:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτογραφίες: Chanel
 

TAGS