Αυτή δεν είναι εποχή για έντονα πράγματα, γρήγορες καταστάσεις, λάμψη και εντυπωσιακά, «φασαριόζικα» χρώματα. Είναι η εποχή που η εσωστρέφια των καιρών μας παίρνει το πάνω χέρι παντού και μας προκαλεί να κοιτάξουμε για ακόμα μία φορά μέσα μας, να ανασύρουμε ό,τι πιο δύσκολο κουβαλάμε στους ώμους μας και να το κάνουμε «ποίηση και μηχανήματα σπουδαία», όπως έλεγαν και οι Στέρεο Νόβα σε εκείνο το μαγικό τραγούδι του 1992.

Αυτό ακριβώς κάνει ένας από τους πιο χαρισματικούς δημιουργούς της γενιάς τους, ο Πιέρ Πάολο Πιτσιόλι, ο οποίος από το καλλιτεχνικό τιμόνι του οίκου Valentino προσέφερε στο κοινό μία νέα συλλογή για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2021, η οποία αναβλύζει σκοτεινή σαγήνη και μία ανεξήγητα επικίνδυνη γοητεία σε ασπρόμαυρο φόντο.

Φεύγοντας, έστω και προσωρινά, από την προσωπική του αγάπη για το χρώμα και τα πολύχρωμα μοτίβα, ο Πιτσιόλι, ο άνθρωπος που λατρεύει και γνωρίζει το παιχνίδι των αποχρώσεων όσο λίγοι, καταθέτει μία κολεξιόν με διαφορετική προσέγγιση, αλλά εξίσου καθηλωτική ομορφιά. 

Μαύρα ζιβάγκο κάτω από λευκά πουκάμισα, λευκά πουκάμισα κάτω από ζηλευτά πανωφόρια καλυμμένα με τα πιο εντυπωσιακά, ασπρόμαυρα μοτίβα που έχουμε αντικρύσει ποτέ, σικάτα λευκά πλεκτά, υπέροχες, αλήθινά υπέροχες, μάλλινες μίνι φούστες. Κάποια γλυκά χρώματα, λίγο κίτρινο εδώ, λίγο χρυσό εκεί, να παρεμβάλονται που και που σαν φωτεινές ηλιαχτίδες που μας θυμίζουν πως η ζωή δεν μπορεί παρά να ξανατραβήξει τον δρόμο της γιατί, άλλωστε, μόνον αυτό ξέρει να κάνει τόσο καλά.

Σε μία ακόμα Εβδομάδα Μόδας που δεν θύμιζε σε τίποτα αυτό που ήταν μέχρι πριν από περίπου έναν χρόνο οι Εβδομάδες Μόδες, το catwalk του οίκου Valentino, που έλαβε χώρα μέσα στο άδειο Piccolo Teatro του Μιλάνου, μαγεύει για ακόμα μία φορά. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μαγεύουν όλα τα διαχρονικά, σημαντικά πράγματα κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη.

Δείτε το εντυπωσιακό σόου:

 

 

 

Φωτογραφίες: Reuters

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS