Όσο κι αν προσπαθούμε να έχουμε έναν τρόπο ζωής φιλικό προς το περιβάλλον, συχνά πιάνουμε τον εαυτό μας να δυσκολεύεται να συνδυάσει τις οικολογικές επιλογές με τις στιλιστικές ανάγκες του. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα brands επενδύουν στη βιώσιμη μόδα, κάνοντάς την πιο όμορφη, πιο λαμπερή και πιο δημοφιλή ακόμα και ανάμεσα στις απαιτητικές γυναίκες που μέχρι πρόσφατα τη συνέδεεαν με άχαρα και άχρωμα βαμβακερά φορέματα.

Τα «πράσινα» brands συγκεντρώθηκαν στο νέο παράρτημα του Net-a-Porter, το Net Sustain, μια προσεκτικά επιλεγμένη κολεξιόν από φινετσάτα κομμάτια βιώσιμης μόδας. Όλες οι εταιρείες που ακολουθούν αυτή τη φιλοσοφία με επιτυχία είναι εδώ: από τα αναβαθμισμένα κομμάτια της Ninety Percent μέχρι τα sneakers της Veja, που έχουν σαρώσει τους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων του κόσμου, και τα φορέματα της Mara Hoffman.

Μπήκαμε να ψωνίσουμε από το Net Sustain και χάσαμε το μέτρημα από τα ρούχα και αξεσουάρ που προσθέσαμε στη λίστα των επιθυμιών μας. Ελπίζουμε σύντομα και άλλα online shops να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Net-a-Porter φέρνοντας τη βιώσιμη μόδα από το περιθώριο στο επίκεντρο. Μετατρέποντάς την από την εναλλακτική λύση στη βασική λύση, η οποία δεν θα υπολείπεται σε κομψότητα, λάμψη, ποιότητα, ποικιλία, αλλά και εύρος τιμών.

Δες τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις από το Net Sustain:

Δες το εδώ

Μάξι φόρεμα Mara Hoffman + Net Sustain, www.net-a-porter.com,€550

Δες το εδώ

Faux δερμάτινα mules Stella McCartney + Net Sustain, www.net-a-porter.com, €435

Δες το εδώ

Ολόσωμο λεοπάρ μαγιό Fisch + Net Sustain, www.net-a-porter.com, €220

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: @ pennygoldstone

TAGS