Οι προβολείς σβήνουν αργά την νύχτα στο Παρίσι, εκεί που από την Τρίτη το βράδυ χτυπάει η καρδιά του παγκόσμιου στυλ, για την Εβδομάδα Μόδας που μόλις ξεκίνησε στην γαλλική πρωτεύουσα. 

Ο κορυφαίος γαλλικός οίκος μόδας, Dior, και η καλλιτεχνική του διευθύντρια Maria Grazia Chuiri, έδωσαν το σήμα αρχής με ένα καθηλωτικό σόου για τη νέα κολεξιόν του brand για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020, ένα catwalk αφιερωμένο εξ'ολολήρου στην άμεση ανάγκη να στρέψουμε όλοι το βλέμμα, την προσοχή και την ενέργεια μας προς στην προστασία του περιβάλλοντος.

Φωτογραφία: Reuters

Ένα ζωφερό, σκοτεινό, καταπράσινο έλος, στήθηκε από το μηδέν στην καρδιά του Παρισιού και έγινε το τέλειο σκηνικό μίας επίδειξης που είχε σαν άξονα και σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού πάνω στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, της αναδάσωσης και της ρύπανσης των παγκόσμιων υδάτων. 

Σε ένα σχεδόν τρομακτικό σκηνικό που  φέρνει στο μυαλό εικόνες από το θεατρικό έργο του Ευγένιου Ο'Νηλ «Πόθοι Κάτω Από τις Λεύκες», 163 πανέμορφα δέντρα τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν στενά μονοπατάκια πάνω στα οποία εντυπωσιακά μοντέλα, ντυμένα με τις τελευταίες δημιουργίες του σπουδαίου brand μόδας, περπάτησαν αγέρωχα και περήφανα, ως ιδανικές μούσες που επιθυμούσαν να μεταλαμπαδεύσουν στον καθένα μας (ή σε όσους περισσότερους μπορούσαν) την συνειδητοποίηση ότι αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα για να αλλάξουμε το παιχνίδι που παίζεται αυτή τη στιγμή στις πλάτες του πλανήτη μας η ζυγάρια θα γείρει εναντίον μας πολύ πιο γρήγορα απ' όσο θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστουμε. 

Φωτογραφία: Reuters

Πάνινα, δετά σανδάλια, από οργανικό βαμβάκι και σχοινί, ρούχα από ανακυκλώσιμα υλικά και μοτίβα από ανθισμένα λουλούδια και φυτά, σχέδια που μοιάζουν να έχουν βγει κατευθείαν από βιβλίο φυτολογίας. είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο ανάμεσα σε πανέμορφα, μάξι φορέματα και άερινες παντελόνες, σικάτες καμπαρντίνες και ανάλαφρες φούστες.  H μεγαλύτερη απόδειξη πως η υψηλή μόδα οφείλει να είναι βαθιά φιλοσοφημένη, να έχει πολιτική τοποθέτηση και να εκφράζει απόλυτα την εποχή που την γέννησε. 

Φωτογραφία: Reuters

Το γεγονός ότι πολλά από τα μοντέλα εμφανίστηκαν έχοντας τα μαλλιά του πιασμένα σε μία ή δύο σφιχτές πλεξούδες υπήρξε ευθεία αναφορά στην 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και κατ'επέκταση στη σημαντική μαχη που δίνει αυτή τη στιγμή για την επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής και της μόλυνσης του πλανήτη. 

Φωτογραφία: Reuters

Και τα 163 δέντρα που συμμετείχαν στο σόου του Dior πρόκειται να φυτευτούν στο Παρίσι ως ελάχιστος φόρος τιμής σε όλα τα δάση που κάηκαν το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρο τον κόσμο, βάζοντας τον γαλλικό οίκο ενεργά στο παιχνίδι της προστασίας του περιβάλλοντος.

Φωτογραφία: Reuters

 

 

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, Μaria Grazia Chiuri. Φωτογραφία: Reuters

Ολόκληρο το σόου του οίκου Dior για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020.

Κεντρική φωτογραφία: Reuters

 Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS