Ίσως φοράς τα πέδιλα-πλατφόρμες μόνο με φαρδιά καλοκαιρινά παντελόνια ή προορίζεις τα sneakers μόνο για το γυμναστήριο και την πεζοπορία. Όμως το είχες φανταστεί ότι και τα δύο όχι απλώς ταιριάζουν και με φούστες, αλλά μπορεί να είναι και η καλύτερη επιλογή για συγκεκριμένες γραμμές;

Το 2019 είναι τόσο, μα τόσο ξεπερασμένο να φοράς μίνι φούστα με ψηλοτάκουνα. Είναι σαν να υπερπροσπαθείς για να εντυπωσιάσεις. Πλέον τα στεγανά καταρρέουν, τα στερεότυπα ανατρέπονται. Όχι μόνο γιατί το mix & match στη μόδα έχει εξελιχθεί από εφήμερη τάση σε διαχρονική φιλοσοφία αλλά και επειδή διάφοροι παράγοντες μπαίνουν στο παιχνίδι  -για παράδειγμα ισορροπία ανάμεσα στους όγκους και τα στυλ, σμίλεμα σιλουέτας- με στόχο συνδυασμούς που διεκδικούν την υπέρτατη κομψότητα και αρμονία.

Δες τους καλύτερους συνδυασμούς ανάμεσα σε φούστα και παπούτσια:

Μίντι φούστα + πέδιλα πλατφόρμες. Εναλλακτικά, συνδύασε τη με αθλητικά πέδιλα (δυνατή τάση φέτος), με αθλητικά παπούτσια γενικά ή με παπούτσια που έχουν τακούνια μεσαίου μεγέθους.

PHOTO: @THEHAUTEPURSUIT

Slip skirt + αθλητικά παπούτσια. Οι slip φούστες ρέπουν επικίνδυνα προς ένα επιτηδευμένα επίσημο λουκ. Όταν μάλιστα δεν είναι μεταξωτές αλλά από ένα οικονομικό σατέν ύφασμα, ο συνδυασμός τους με βραδινά παπούτσια μπορεί να δείχνει όχι πολυτελής αλλά ευτελής. Παντρεύοντάς τις λοιπόν με αθλητικά ποντάρεις στην ισορροπία που φέρνει η αντίφαση ανάμεσα στα στυλ. Οι συγκεκριμένες φούστες ταιριάζουν επίσης με mules, φλατ πέδιλα ή πέδιλα πλατφόρμες.

PHOTO: @MEGANELLABY

Μίνι φούστα + φλατ πέδιλα. Τα ψηλοτάκουνα με τη μίνι φούστα ανήκουν σε άλλες εποχές. Είναι πολύ πιο σύγχρονο και κουλ να συνδυάσεις τον συγκεκριμένο ποδόγυρο με πιο χαμηλόφωνα παπούτσια όπως φλατ πέδιλα και σανδάλια, αθλητικά παπούτσια, slippers, μπαλαρίνες ή χαμηλοτάκουνες γόβες.

PHOTO: @SORAYABAKHTIAR

Pencil φούστα + πέδιλα στιλέτο με λωρίδες. Η pencil μπορεί να έχει βγει αυτή την περίοδο από τη σκηνή, αλλά στον ορίζοντα διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια επιστροφής της. Είτε είναι δερμάτινη είτε τζιν είτε υφασμάτινη, η συγκεκριμένη γραμμή ταιριάζει περισσότερο με ψηλοτάκουνα, ιδιαίτερα με πέδιλα με τακούνι στιλέτο, που ψηλώνουν και λεπταίνουν τα πόδια. Συνδύασε την επίσης με γόβες ή, από το φθινόπωρο, ψηλές μπότες.

PHOTO: @DEBORAROSA

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: @taylranne

TAGS