Βλέπεις μια επώνυμη να φοράει ένα εντυπωσιακό μάξι φόρεμα και να δείχνει υπέροχη μέσα σε αυτό. Και μετά το δοκιμάζεις στο κατάστημα –ή τουλάχιστον ένα παρεμφερές, πιο οικονομικό σχέδιο– και νιώθεις λες και το πήρες από κάποια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, τόσο ξένο και τεράστιο που φαίνεται πάνω σου. Αν είσαι petite, μάλλον θα σου έχουν τύχει τέτοια άκρως απογοητευτικά σενάρια που σταδιακά περιορίζουν τις αγοραστικές επιλογές σου. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι πρέπει να βγάλεις από τη λίστα σου κάθε μάξι φόρεμα, το πιο δροσερό και ταυτόχρονα άνετο καλοκαιρινό κομμάτι.

Πάρε για παράδειγμα τις μικρόσωμες celebrities. Όχι τη Νικόλ Κίντμαν, αλλά γυναίκες όπως η Χίλαρι Νταφ, η Βανέσα Χάτζενς, η Εύα Λονγκόρια, η Σάλμα Χάγιεκ. Το κοινό τους; Καμία δεν έχει απαρνηθεί τα μάξι φορέματα, αλλά όλες τους ποντάρουν σε σχέδια που ψηλώνουν και λεπταίνουν (ή τουλάχιστον που δεν αναδεικνύουν τις ατέλειες).

Ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές και επιτυχημένες επιλογές είναι τα μάξι με κατακόρυφες ρίγες, που δημιουργούν την ψευδαίσθηση του ύψους. Τα ανοιχτόχρωμα φορέματα, για τις λεπτές και μικρόσωμες γυναίκες, καθώς οι σκούρες αποχρώσεις συρρικνώνουν όλες τις διαστάσεις. Τα φορέματα με ανοίγματα στο πλάι, που «σπάνε» τον όγκο τους. Τα φλόραλ αλλά με μικρά μοτίβα, καθώς τα μεγάλα prints «εξαφανίζουν» τις μικρόσωμες σιλουέτες. Και όσα φορέματα υπογραμμίζουν τη σιλουέτα, για παράδειγμα με τονισμένη μέση, που δημιουργούν το ίδιο εφέ με μια ψηλόμεση φούστα ή ένα ψηλόμεσο παντελόνι: κάνουν τα πόδια να δείχνουν ατελείωτα.

Δες έξι κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Μάξι φόρεμα Amuse Society, www.revolve.comm 61,46€

Δες το εδώ

Μάξι φόρεμα Isabelle, Michael Stars, shop.nordstrom.com, EUR 111.12

Δες το εδώ

Φόρεμα Mira, Callahan, www.revolve.com, 77,27€

Δες το εδώ

Φόρεμα Aerin, Baum und Pferdgarten, www.shopbop.com, €289.42

Δες το εδώ

Ριγέ μάξι Goldia, www.saylor.nyc, $ 231.00

Δες το εδώ

Μάξι φόρεμα από βιολογικό βαμβάκι Ninety Percent + Net Sustain, www.net-a-porter.com, $85

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: @vanessahudgens

TAGS