Κατασκευάζεται από το φυτό λινάρι, που καλλιεργείται για τις κλωστικές ίνες του. Είναι ένα από τα υφάσματα που η ιστορία τους ξεκινά πολλούς αιώνες πριν, όταν θεωρούνταν ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά της κοινωνίας, τόσο που πολλές φορές αντικαθιστούσαν το ίδιο το νόμισμα. Το φορούσαν οι βασιλείς και οι αριστοκράτες, ήταν ένδειξη πλούτου και όποιος το φορούσε θεωρούνταν εκλεκτός και σίγουρα πολύ, πολύ κομψός. Ο λόγος για το λινό ύφασμα που από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα θεωρείται το πιο αέρινο και δροσερό ύφασμα, ειδικά για τους μήνες του καλοκαιριού με την κομψότητα και τη στιλιστική του αξία να είναι αδιαμφισβήτητες.

Ο λόγος για το λινό ύφασμα που από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα θεωρείται το πιο αέρινο και δροσερό ύφασμα, ειδικά για τους μήνες του καλοκαιριού με την κομψότητα και τη στιλιστική του αξία να είναι αδιαμφισβήτητες.

Φέτος το καλοκαίρι, σίγουρα αξίζει να επενδύσετε ξανά σε ρούχα από λινό ύφασμα, αφού θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την υψηλή θερμοκρασία με στιλ και θα κάνουν τα σύνολα σας να αποπνέουν έναν αέρα πολυτέλειας. Εκτός από τα φορέματα και τα πουκάμισα όμως, το βασικό κομμάτι είναι το λινό παντελόνι. Σε γήινους τόνους ή έντονες, pop αποχρώσεις θα είναι σίγουρα τα πιο κομψό και ευκολοφόρετο ρούχο για τους επόμενους μήνες. Μάλιστα, μπορείτε να το φορέσετε από το πρωί στο γραφείο μέχρι τις βραδινές σου εξόδους, από την παραλία μέχρι τις χαλαρές βόλτες στην πόλη και το νησί.

Διαβάστε περισσότερα στο Harper's Bazaar

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS