0
SHARES

«Γιατί δε δοκιμάζετε και την πόζα αγκαλίτσα;» προτείνει η Τζίνα, σηκώνοντας το χέρι της και κυκλώνοντας τον αέρα, σε μια φανταστική κίνηση εναγκαλισμού, την ώρα που ο Νίκος φωτογραφίζει. Τα κάδρα του ζεστά, αλέγρα, καλοκαιρινά. Τα πέντε κορίτσια, μπλόγκερ και ινφλουένσερ, η Νικολέτα, η Βασσιλική, η Μαρία, η Κλειώ και η Rachel λούζονται στο φως. Ο ήλιος στη Μάνη δε σε λυπάται. Δε σου στερεί ούτε στάλα από το εκτυφλωτικό του φως. Το βασικό ένδυμα είναι το υπέρτερο ρούχο του θέρους, το μαγιό. Η ιταλική φινέτσα της Calzedonia συναντάει την ελληνική λεπτότητα. Η παραλία της Αλύπας ενώνει τις δύο χώρες με έναν αλλόκοτα γήινο τρόπο.

Η ιταλική φινέτσα της Calzedonia συναντάει την ελληνική λεπτότητα. Η παραλία της Αλύπας ενώνει τις δύο χώρες με έναν αλλόκοτα γήινο τρόπο.

«Χρόνους και χρόνους μακριά σε έναν τόπο σκληρό αλλά αγνό ο άνθρωπος στέριωσε με το πολυμήχανο μυαλό του στην άκρη του Ταινάρου του Ποσειδώνα Ιερό για να ηρεμήσει τις εξωτικές δυνάμεις της θάλασσας αλλά και του ίδιου του, του εαυτού.

Για να το δεις το Ιερό στο ακρότατο της Μάνης πρέπει να αφήσεις τους θορύβους, τους δρόμους και τη τεχνολογία και να πλησιάσεις τα αερικά, να δεις πως ζούσαν οι περασμένες οι γενιές. Για να φτάσεις όμως εκεί θα πρέπει να διασχίσεις όλη τη Μάνη»
γράφει ο Ηλίας Κρούπης στο μπλογκ του, περιγράφοντας την ομορφιά του τοπίου.

Γαλήνη και κατάνυξη. Γέλια, φωτογραφικά κλικ, τσιν-τσιν στον αέρα και η φωνή της Ποτίτσας, της ταβερνιάρισσας, σαν λεζάντα στα κεράσματα. «Καθίστε να σας φέρω το κρασί του γιου μου». Η girl gang -η γλυκιά συμμορία με τα μαγιό-, ανταποκρίνεται.

Ο ήλιος στη Μάνη δε σε λυπάται. Δε σου στερεί ούτε στάλα από το εκτυφλωτικό του φως. Το βασικό ένδυμα είναι το υπέρτερο ρούχο του θέρους, το μαγιό.
Η κάψα της ημέρας δίνει τη θέση της στην πρώτη νυχτερινή δροσιά. Ευλογία. Η ζωή στα καλύτερά της.
Όλα φωνάζουν καλοκαίρι. Λίγο αργότερα, στη βεράντα του ξενοδοχείου, Πέτρα & Φως, η αίσθηση επιβεβαιώνεται.

Όλα φωνάζουν καλοκαίρι. Λίγο αργότερα, στη βεράντα του ξενοδοχείου, Πέτρα & Φως, η αίσθηση επιβεβαιώνεται. Το Λιμένι απέναντι έχει ανάψει τα φώτα του. Η κάψα της ημέρας δίνει τη θέση της στην πρώτη νυχτερινή δροσιά. Ευλογία. Η ζωή στα καλύτερά της. Τα μαγιό «ντύνονται» με μία φούστα, με ένα πουκάμισο, με μία διάφανη τουνίκ και μεταμορφώνονται σε νυχτόβια.

Τα χρώματα έγιναν smoothies κι ενέπνευσαν τα ροφήματα που δημιούργησε ο chef του εστιατορίου, Ανερούσα, του Πέτρα & Φως, Γιώργος Χωραΐτης.

Την επομένη, το φως αποκαλύπτει τις κρυφές επιθυμίες. Κάθε ένα από τα πέντε κορίτσια φόρεσε ένα από τα πέντε μονοχρωματικά Indonesia bikini: το Juicy Fuchsia η Νικολέτα, το Light Blue η Βασσιλική), το Βlue Lagoon η Μαρία, το Savana Green η Kλειώ, το Hawaiian Red η Rachel.
Τα χρώματα έγιναν smoothies κι ενέπνευσαν τα ροφήματα που δημιούργησε ο chef του εστιατορίου, Ανερούσα, του Πέτρα & Φως, Γιώργος Χωραΐτης. Η ικανοποίηση φτάνει μέχρι εκεί που φτάνει και η θέα από το infinity pool: στο απέραντο γαλάζιο.

Η ικανοποίηση φτάνει μέχρι εκεί που φτάνει και η θέα από το infinity pool: στο απέραντο γαλάζιο.
«Ο ήλιος, η μοναδική μορφή φυσικού φωτός, ο χορηγός της ζωής αποτέλεσε την πρώτη θεότητα την οποία συνέλαβε διαισθητικά η ανθρώπινη λογική».

Πέτρα και φως, αμόνι και σφυρί. «Η πέτρα, μάρτυρας της αιωνιότητας, σκληρή, συμπαγής, παλεύει ενάντια στο χρόνο, ανίκητη στα κύματα του χρόνου έζησε, γνώρισε και διαμόρφωσε τα στάδια του ανθρώπινου πολιτισμού.

Ο ήλιος, η μοναδική μορφή φυσικού φωτός, ο χορηγός της ζωής αποτέλεσε την πρώτη θεότητα την οποία συνέλαβε διαισθητικά η ανθρώπινη λογική και κατέλαβε προεξέχουσα θέση στις θρησκείες όλων των λαών» λέει το εισαγωγικό σημείωμα στο σάιτ του ξενοδοχείου.

Σαν μάντρα-λύση όλων των αποριών, τα αρχικά λόγια της Τζίνας: «Γιατί δε δοκιμάζετε και την πόζα αγκαλίτσα;».

Σαν φευγαλέα σκέψη το «Νόημα της ζωής» του Τσαρλς Μπουκόφκι, ταιριάζει στην περίπτωση. Ταιριάζει στη Μάνη, ταιριάζει στη girl gang, στη γλυκιά συμμορία με τα μαγιό: «...Η αγάπη δεν χρειάζεται να είναι μια εντολή ή μια ρήση... Βρισκόμαστε εδώ, για να διαβάζουμε τις λέξεις όλων αυτών των σοφών ανδρών και γυναικών, που μας λένε ότι είμαστε εδώ για διαφορετικούς λόγους αλλά και για τον ίδιο ακριβώς λόγο».

Το εφέ του τοπίου ευθυγραμμίζεται με τον ίδιο ακριβώς λόγο, αυτόν που υπονοεί ο Μπουκόφσκι. Και σαν μάντρα-λύση όλων των αποριών, τα αρχικά λόγια της Τζίνας: «Γιατί δε δοκιμάζετε και την πόζα αγκαλίτσα;».

Πληροφορία χωρίς χρέωση αντί για επιμύθιο: Swim intimates, Aloha vibes, Velvet, Navy και Black&White, οι τάσεις που θα αγαπήσουμε στα μαγιό αυτό το καλοκαίρι.

*Τα 5 κορίτσια που συμμετείχαν στο digital getaway #GirlGangInMani:

Νικολέτα Ράλλη

Βασσιλική Ρούσσου

Μαρία Παπαγεωργίου

Κλειώ Στασινού

Rachel Owiti

Φωτογραφίες: Νίκος Αναγνωστόπουλος 

Facebook Petra & Fos Boutique Hotel & Spa

TAGS