Πόσο ενδιαφέρον έχει να παρατηρεί κανείς τις σημερινές γυναίκες στο Παρίσι, ενώ περπατούν, συνομιλούν, βιάζονται, διαβάζουν βιβλία ή απλώς ρεμβάζουν στην πόλη. Φαίνονται δραστήριες επαγγελματικά, ερωτικά, συναισθηματικά και μοιάζουν, λίγο ή πολύ, ανάλογα με την ηλικία τους, να γνωρίζουν πού βρίσκονται, τι σημαίνει ζωή, έρωτας, εργασία και οικογένεια. Είναι φυσικές, όμορφες, κομψές και η μόδα κυλάει στο αίμα τους. Ξέρουν να ντύνονται ανεπιτήδευτα, δίχως στυλιστικές ακρότητες, με σύμμαχό τους τα must κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Το στυλ τους φωνάζει αυτό το "je ne sais quoi" είναι όμως πάντα προσεκτικά μελετημένο.

Παρακάτω ακολουθούν οι γυναίκες που αντιπροσωπεύουν το  French chic σήμερα και αποτελούν πηγή έμπνευσης για την αισθητική και τη φιλοσοφία τους. 

 

Lou Doillon

Η κόρη της Jane Birkin και του σκηνοθέτη Jacques Doillon, Lou Doillon διαθέτει κληρονομική έφεση στην ανεπιτήδευτη προσέγγιση στη μόδα. Μοντέλο, ηθοποιός και τραγουδίστρια ακολουθεί τη δική της φιλοσοφία που εξελίσσει το μύθο Birkin με elegant, μποέμ και επαναστατική διάθεση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Harpers Bazaar 

TAGS