Κεφάλαιο φωτογραφίες: Κάποιες γυναίκες έχουν – ας πούμε – το χάρισμα σε κάθε κλικ να φαίνονται απίστευτα κομψές χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια. Και δεν μιλάω ασφαλώς για επαγγελματίες του modeling, αλλά για κάθε γυναίκα, κοπέλα, κορίτσι που έχει την ευχέρεια να ποζάρει αυθόρμητα στον φακό και το αποτέλεσμα να είναι απλώς εκπληκτικό. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι η φωτογένεια είναι έμφυτο χαρακτηριστικό και όσες δεν την έχουμε, είναι απίθανο να απεικονιστεί η γοητεία μας. Για αυτό, μην απελπίζεστε, αν προς το παρόν δυσκολεύεστε να βρείτε στο κινητό ή το άλμπουμ φωτογραφιών σας, εκείνη την εικόνα που αντιπροσωπεύει την πραγματική ομορφιά σας.

Δύο είναι – κυρίως – τα βασικά μυστικά για την τέλεια φωτογραφία: να δείχνετε φυσικά όμορφες και να απολαμβάνετε την στιγμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να στήσετε το σώμα αλλά και τις εκφράσεις σας σωστά, ώστε να αναδείξετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την χάρη σας.

  • Σταθείτε αγέρωχες: Δηλαδή, με όρθιο και ίσιο τον κορμό σας. Μην καμπουριάζετε και μην βυθίζετε τους ώμους προς τα κάτω καθώς ποζάρετε. Η όρθια στάση του σώματος εκπέμπει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.
  • Κρατήστε τα άκρα σας μακριά από το σώμα: Μην κολλάτε τα πόδια και τα χέρια σας στο υπόλοιπο σώμα, αν θέλετε να φαίνεται η σιλουέτα σας μακρόστενη. Ακουμπήστε τα χέρια ελαφρά στην μέση, ώστε να δείχνουν πιο slim.
  • Δημιουργήστε γωνίες με τα άκρα σας: Χέρια αυθόρμητα στην μέση ή ελαφρώς λυγισμένα κοντά στο στήθος, μικρή κλίση στο μπροστινό γόνατο ή μεγαλύτερη στον αστράγαλο.
  • Τραβήξτε την φωτογραφία από χαμηλότερη γωνία: Το κόλπο αυτό θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι τα πόδια σας είναι πιο μακριά και αδύνατα. Το ύψος των γοφών, σε λίγο πιο μακρινή απόσταση, είναι ένα καλό σημείο για να δείχνετε κολακευτικές.
  • Χαμηλώστε ελαφρώς το κεφάλι: Για να αποφύγετε το διπλό σαγόνι, τοποθετήστε όμορφα τους ώμους σας πίσω και κάτω και γείρετε ελαφρά το κεφάλι σας χαμηλά ή επιλέξτε να το κρατήσετε αυστηρά στην ίδια ευθεία με την κάμερα.  
  • Κλείστε χαριτωμένα τα μάτια σας: Κάντε το βλέμμα σας να μοιάζει σαγηνευτικό, κλείνοντας ελάχιστα τα μάτια καθώς χαμογελάτε φυσικά. Η κίνηση να εντοπίζεται στις κάτω βλεφαρίδες και όχι στο πάνω βλέφαρο.
  • Προτιμήστε ένα χαλαρό και χαρούμενο μειδίαμα από το duckface: Μια τάση όχι και τόσο κολακευτική τα «χείλη της πάπιας» και ειδικά στην απεικόνιση. Χαμογελάστε φυσικά με μια μικρή δόση πονηριάς στο τελείωμα.
  • Μην χαμογελάτε πολύ πλατιά: Δυστυχώς δεν γεννηθήκαμε όλοι με το εμβληματικό χαμόγελο της Τζούλια Ρόμπερτς, ωστόσο κάτι μπορούμε να καταφέρουμε και εμείς. Για να αποφύγετε εκφράσεις «Τζόκερ», χαμογελάστε όσο πιο φυσικά μπορείτε, χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς να το παρακάνετε με τα λευκά σας δόντια.

Δείτε περισσότερες πόζες εδώ:

Κεντρική Φωτογραφία: PixelFormula 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram