Σε όλες μας έχει συμβεί να αγοράσουμε ένα τζιν που εφαρμόζει τέλεια πάνω μας στο δοκιμαστήριο αλλά μετά από ένα και δύο και τρία και τέσσερα πλυσίματα να ανοίξει υπερβολικά, να χάσει τη φόρμα του, να αρχίσει να δείχνει ξένο πάνω μας. Το αποτέλεσμα; Καταλήγουμε με μια ντουλάπα γεμάτη με παντελόνια που είτε είναι υπερβολικά φαρδιά είτε υπερβολικά στενά. Προτού μπούμε ωστόσο στη δαπανηρή και χρονοβόρο διαδικασία να αρχίσουμε να αλλάζουμε γκαρνταρόμπα, μπορούμε να δοκιμάσουμε τα παρακάτω τρικ που θα μας βοηθήσουν να ξαναφέρουμε τα παλιά, καλά ντένιμ κομμάτια στα μέτρα μας.

PHOTO: THE STREET PIE

Αν ένα τζιν παντελόνι είναι υπερβολικά φαρδύ

Πλύνε το με ζεστό νερό. Βάλε το στο πλυντήριο και διάλεξε το κανονικό πρόγραμμα πλύσης αλλά στην υψηλότερη θερμοκρασία. Αυτή η μέθοδος πιάνει κυρίως σε ντένιμ που πλησιάζουν στη σύνθεση 100% βαμβάκι. Μη χρησιμοποιήσεις μαλακτικό.

Στέγνωσέ το με ζεστό αέρα. Μετά το πλύσιμο, βάλε το στο στεγνωτήριο, αν υπάρχει. Η θερμότητα θα συρρικνώσει τις ίνες του υφάσματος.

Ράψε ένα μικρό κομμάτι λάστιχο στο εσωτερικό του. Αν είναι υπερβολικά χαλαρή η μέση του παντελονιού, δοκίμασε να ράψεις στο εσωτερικό του ένα μικρό λάστιχο ώστε να μαζέψει - ή ζήτησέ το από τη μοδίστρα, αν δεν τα καταφέρνεις στις μεταποιήσεις ρούχων.

PHOTO: THE STREET PIE

Αν ένα τζιν παντελόνι είναι υπερβολικά στενό

Ψέκασέ το με νερό και μετά τράβηξέ το να τεντώσει. Είναι ο ευκολότερος τρόπος να ανοίξει ένα παντελόνι που έχει μαζέψει. Ψέκασέ το με χλιαρό νερό και μετά άπλωσέ το στο πάτωμα. Όσο είναι ακόμα βρεγμένο, πιάσε κάθε μπατζάκι με τα χέρια και τράβηξέ το να ανοίξει.

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο φορώντας το. Ακούγεται αστείο, αλλά έχει αποτέλεσμα. Φόρεσέ το, γέμισε την μπανιέρα με ζεστό αλλά όχι καυτό νερό και μπες μέσα. Το ζεστό (όχι όμως υπερβολικά) νερό θα το κάνει να ανοίξει κάπως. Άφησέ το να στεγνώσει στον ήλιο, όχι σε στεγνωτήριο.

Άλλαξε λάστιχο στη μέση. Αν ένα τζιν σε στενεύει στη μέση, αφαίρεσε το λάστιχο που έχει ήδη και τοποθέτησε ένα μεγαλύτερο στο εσωτερικό. 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram.

κεντρική φωτό: @georgiaaliceofficial

TAGS