Ο Pierre Cardin, ο θρυλικός σχεδιαστής που πέθανε σε ηλικία 98 ετών, ήταν ένας από τους μετρ της μόδας που έβαλαν την υπογραφή τους στις στολές της Ολυμπιακής Αεροπορίας, μαζί με τους Jean Dessès και Coco Chanel.

Από τη δεκαετία του ’60 ο Γάλλος δημιουργός είχε στενές σχέσεις με την Ελλάδα και το 1969 ο Αριστοτέλης Ωνάσης τον προσκάλεσε να ντύσει τις αεροσυνοδούς της εταιρείας. Το αποτέλεσμα ήταν κομψά λουκ, με κάπες σε γραμμή Α, μίνι φούστες και καπελάκια μπονέ, που χαρακτηρίστηκαν φουτουριστικά – άλλωστε ήταν η εποχή που η space age ενέπνεε στιλιστικά, και όχι μόνο, οράματα. 

«Πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για τις ωραιότερες στολές πληρωμάτων που σχεδιάστηκαν ποτέ» σχολίασε η Ελένη Πατεράκη, editor in chief στην ελληνική έκδοση του Harper’s Bazaar. «Ήταν ο σχεδιαστής μόδας που είχε ταυτίσει το στυλ του με τη διαστημική εποχή, σχεδιάζοντας μερικά από τα πιο iconic looks της δεκαετίας του 60» έγραψε με τη σειρά της η Έλενα Μακρή Λυμπέρη.

Την τελική πινελιά στα επώνυμα σύνολα πρόσθετε η καρφίτσα στο πέτο, με το χαρακτηριστικό τότε λογότυπο της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας.

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις στο Instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS