Όσες συμβουλές κι αν διαβάσεις, όσα πολύτιμα μυστικά κι αν σου αποκαλύψει μία fashion editor ή μία fashion influencer σχετικά με τους σωστούς, στιλιστικούς τρόπους που μπορούν να σε κάνουν ακαριαία να φαίνεται πιο αδύνατη, υπάρχει πάντα μία σταθερή βασή αρχή από την οποία όλα αρχίζουν και όλα τελειώνουν. 

Σύμφωνα με την Γαλλίδα fashion vlogger Marie-Anne Lecoeur αν θέλεις να δημιουργήσεις γύρω από την εμφάνιση σου μία ενδυματολογική «οφθαλμαπάτη» έτσι ώστε να φαίνεται στα μάτια των τρίτων πιο καλλίγραμμη το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να θυμάσαι πάντα μία πολύ βασική λέξη: παραλληλόγραμμο. 

1. Φοράμε πάντα μακριά παντελόνια

Δεν χρειάζονται πολλές περαιτέρω πληροφορίες. Όσο πιο μακρύ και πιο ψηλόμεσο είναι ένα παντελόνι τόσο πιο λεπτή θα δείχνει η σιλουέτα σου. Ναι οι cropped ζιπ κιλότς είναι μεγάλο τρεντ τα τελευταία χρόνια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το κατάλληλο ρούχο για να φορέσεις αν θέλεις να φαίνεσαι πιο αδύνατη. Ο λόγος απλός. Τα κοντά παντελόνια κονταίνουν τα πόδια και τα κάνουν να μοιάζουν πιο πληθωρικά. Αντίθετα, τα πολύ μακριά παντελόνια μακραίνουν και λεπταίνουν τη φιγούρα στη στιγμή.

2. Προτιμάμε πάντα τα μακριά πανωφόρια.

Είτε έχουμε να κάνουμε με μία μακριά ζακέτα, είτε με μία μακριά καμπαρντίνα, είτε με ένα μακρύ παλτό, ένα τέτοιο πανωφόρι έχει την τάση να στενεύει την σιλουέτα σου, κάνοντας τη να δείχνει πολύ πιο λεπτή. Το κλειδί βρίσκεται στην έννοια του «παραλληλόγραμμου» που αναφέραμε παραπάνω.

3. Επιλέγουμε να φοράμε πάντα ανοικτόχρωμα ρούχα μέσα από τις ζακέτες, τα σακάκια ή τα παλτό σου.

Αυτά θα μπορούσαν να είναι ένα λευκό πουκάμισο ή ένα κρεμ μπλουζάκι. Σε κάθε περίπτωση ένα τοπ σε ανοικτόχρωμη απόχρωση αδυνατίζει το σώμα, σαν μαγική οφθαλμαπάτη, και δημιουργεί το εφέ του «μακρόστενου» καθρεύτη που κάνει τη φιγούρα πιο λεπτή μέσα σε ένα λεπτό.

Δείτε τα τρία tips αναλυτικά στο σχετικό βίντεο:

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS