Αν θα έπρεπε να επιλέξουμε ένα αντικείμενο-σύμβολο των παιδικών μας καλοκαιριών, αυτό θα ήταν τα κοχύλια που μαζεύαμε από την παραλία, για να μετατρέψουμε αργότερα σε αυτοσχέδια διακοσμητικά αντικείμενα ή κοσμήματα. Το πιο απολαυστικό κομμάτι της διαδικασίας ήταν, αναμφίβολα, η αναζήτησή τους, σε απέραντες αμμουδιές αλλά και βοτσαλωτές ακτές, παρέα με τους φίλους ή τα αδέρφια μας. Μια από τις ομορφότερες αναμνήσεις μας, που ενέπνευσε ακόμα και έναν τίτλο παγκόσμιου μπεστ σέλερ, του μυθιστορήματος «Μαζεύοντας κοχύλια», της Ρόζαμουντ Πίλτσερ που «έφυγε» πρόσφατα.

Φέτος τα κοχύλια εμπνέουν ένα από τα πιο δυνατά αξεσουάρ της σεζόν. Ντύνουν τα καλοκαιρινά μας κοσμήματα και μας φτιάχνουν αυτομάτως τη διάθεση. Μαζί με τρία ακόμα τρεντ που λειτουργούν σαν φυσικά αντικαταθλιπτικά. Τα έχουν ξεχωρίσει όλες οι στιλίστριες. Ποια είναι αυτά;

Κοσμήματα με κοχύλια. Αξεσουάρ σε λευκό αλλά και έντονα χρώματα αγκαλιάζουν τους θησαυρούς της θάλασσας.

Δες το εδώ.

Κολιέ Marie, Coco Fico, typemystyle.com, €45.00

Φωτεινά χρώματα. Αν τα φοβάσαι, μπορείς να τα συνδυάσεις με ουδέτερους τόνους όπως γήινες αποχρώσεις.

Δες το εδώ.

Mules, Jeffrey Campbell, www.shopbop.com, €111.26

Lady bags. Γεωμετρικές, πολυτελείς, θα απογειώσουν ακόμα και το πιο απλό λουκ.

Δες το εδώ.

Mini τσάντα, Nico Giani, www.shopbop.com, €413.90

Γυαλιά ηλίου-μάσκα. Μια από τις πιο εμβληματικές στιγμές της μόδας των 80s και 90s επέστρεψε. Βρίσκει το ιδανικό της ταίρι σε φούτερ με logo, παντελόνια φόρμας και φλούο χρώματα.

Δες το εδώ.

Γυαλιά ηλίου, Oakley, www.shopbop.com, €145.09

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram.

Κεντρική φωτό: fashionisanattitude.wordpress.com

TAGS