Η τσάντα είναι βαρετό αντικείμενο, μου λέει μία φίλη, μικρή στην ηλικία, μόλις που ανακαλύπτει το στυλ της. Την καταλαβαίνω. Παιδί της εποχής της, ξέρει ότι τα βασικά βρίσκονται μέσα στο κινητό της, από 'κει μπορεί να κάνει τον κόσμο της να γυρίζει και όλα τα άλλα, αυτά που κουβαλούσαμε οι μεγαλύτερες γυναίκες σε μια τσάντα, μοιάζουν άχρηστα.

Ειδικά τώρα με την πανδημία και το λοκντάουν, οι τσάντα έχει χάσει την αξία της σαν μέσο μεταφοράς. Αλλάζει κι αυτή μαζί με όλα όσα αλλάζουν. Γίνεται αντικείμενο στυλ και διακόσμησης μιας εικόνας. Αποκτά το ρόλο που έχει μια ζώνη μια καρφίτσα. Ακόμα κι έτσι, όμως, εμείς αγαπάμε τις τσάντες και θέλουμε να τις εντάξουμε στην καθημερινότητα, όποια κι αν είναι αυτή.  

Προσωπικά, λατρεύω τις τεράστιες τσάντες, χωρίς σχήμα, ενώ δεν αλλάζω συχνά και ανάλογα με την περίσταση είδος τσάντας. Δεν είναι κάτι που θεωρώ στιλάτο. 

ΟΙ ΤΣΑΝΤΕΣ ΤΟΥ 2021 ΜΟΙΑΖΟΥΝ

  • Με τοσοδούλικα τσαντάκια που δεν χωράνε ούτε ένα κέρμα μέσα: Περισσότερο με κρεμαστά για τον λαιμό μοιάζουν παρά για τσάντες που παίρνουν σοβαρά τον εαυτό τους. Έχουν πλάκα. 
  • Με τεράστιες σακούλες, χωρίς συγκεκριμένο σχήμα που κρέμονται στον ώμο: Ίσως εκεί να μη βρει ποτέ κανείς τα πράγματα που έριξε μέσα, ίσως να κουβαλήσει και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ. 
  • Με κλασικές τσάντες με αλυσίδες-λουριά: Αγαπημένες και δοκιμασμένες μέσα στα χρόνια, δεν χάνουν ποτέ την αίγλη τους και κυρίως το στυλ τους. 
  • Με διπλωμένες σακούλες που κρατιούνται στο χέρι σαν τεράστιοι φάκελοι: Σαν να κουβαλάμε κάτι που δεν χρειαζόμαστε, σαν να μεταφέρουμε κάτι μυστικά. Είναι απίθανες και τόσο έξω από κάθε τι που ξέρουμε.  
  • Με ψάθινα καλαθάκια για την εξοχή: Τα αγαπημένα της Τζέιν Μπίρκιν αποτελούν σταθερή αξία μέσα στα χρόνια. Παραμυθένιο αξεσουάρ και διαχρονικής αξίας. 
  • Με πλεκτές τσάντες και πλεκτά τσαντάκια με το βελονάκι: Τα εργόχειρα έγιναν αξεσουάρ και μάλιστα σε κάποια από αυτά κρεμάστηκαν και κρόσια. 
  • Με γεωμετρικά σχήματα: Κύκλοι, τετράγωνα, κουτιά και η γεωμετρία συναντάει το στυλ. 
  • Με Hobo bags: To πιο δυνατό στυλ φέτος. ΤΙΣ ΑΓΑΠΑΜΕ. Το ιδανικό μέγεθος για τις ανάγκες κάθε εξόδου. Από το πρωί μέχρι το βράδυ. 
  • Με τσάντες για ψώνια: Shopper Tote bags όπως τις λένε αυτοί που ξέρουν. Καμία έμπνευση αλλά πολύ πρακτικές. 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΣΑΡΕΛΕΣ:

 

*Η κεντρική φωτό είναι από εδώ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

)

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS