ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι Γαλλίδες γελάνε κάθε φορά που οι υπόλοιπες γυναίκες φοράμε αυτά τα τρία πράγματα

Είναι πολύ υπερβολικά και ξεπερασμένα.

Οι Γαλλίδες γελάνε κάθε φορά που οι υπόλοιπες γυναίκες φοράμε αυτά τα τρία πράγματα

Είναι η αδιαμφησβήτητες βασίλισσες του στυλ και αυτό που τις κάνει ακόμα πιο ακαταμάχητες είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ για τα καταφέρουν. Οι πιο μοδάτες και ενημερωμένες γυναίκες του πλανήτη μιλάνε γαλλικά, απολαμβάνουν τον καφέ τους σε παριζιάνικα μπιστρό με θεά το Marais, περνούν τις Κυριακές τους στο Πομπιντού και ανεβακατεβαίνουν τα σκαλιά της Μονμάρτης για την πρωινή τους γυμναστική.

Επίσης βρίσκονται έτη φωτός μπροστά όσο αναφορά στις στιλιστικές τους επιλογές και είναι συχνά εκείνες που καθορίζουν τις επόμενες τάσεις της μόδας απλά και μόνο υιοθετώντας τες εκείνες πρώτες. Και τη στιγμή που ο υπόλοιπος πλανήτης εξακολουθεί να φοράει items που αγαπήθηκαν με τρέλα το προηγούμενο διάστημα, αλλά πλέον έχουν καταντήσει βαρετά και παρωχυμένα εκείνες τα έχουν βγάλει εδώ και καιρό από πάνω τους και μάλλον σκάνε στα γέλια κάθε φορά που μας βλέπουν να τα φοράμε εμμονικά, σα να μην έχουμε άλλες επιλογές.

Πρόκειται για τρία συγκεκριμένα πράγματα που έχουν υπάρξει τεράστιες τάσεις στο παρελθόν και δε λένε να ξεκολλήσουν με τίποτα από τις εμφανίσεις των περισσότερων γυναικών στον κόσμο. Οι Γαλλίδες τα κοιτάνε με σκεπτικισμό και ελαφρύ μειδίαμα.

1. Ντυνόμαστε βραδινά και υπερβολικά λαμπερά, από την κορφή έως τα νύχια.

Και φέτος, όπως και πέρυσι, οι παγιέτες, τα στρας και τα μεταλιζέ υλικά αποτελούν τεράστια τάση και είναι η νούμερα ένα πρόταση των μεγάλων εταιριών ένδυσης τώρα που οι γιορτές βρίσκονται μόλις μία ανάσα μακριά. Πότε όμως η λάμψη ξεπερνάει κάποια όρια και γίνεται υπερβολική λάμψη; Όταν την κουβαλάμε πάνω μας, από πάνω μέχρι κάτω, σε κάθε εκατοστό του χριστουγεννιάτικου κορμιού μας.

Οι Γαλλίδες γελάνε κάθε φορά που οι υπόλοιπες γυναίκες φοράμε αυτά τα τρία πράγματα
Tη στιγμή που ο υπόλοιπος πλανήτης εξακολουθεί να φοράει items που αγαπήθηκαν με τρέλα το προηγούμενο διάστημα, αλλά πλέον έχουν καταντήσει βαρετά και παρωχυμένα εκείνες τα έχουν βγάλει εδώ και καιρό από πάνω τους.

Οι Γαλλίδες ξέρουν πως αν θέλεις να είσαι ντυμένη επίσημα και βραδινά αλλά με τον σωστό τον τρόπο, τον ψύχραιμο και τον κουλ, πρέπει να μάθεις να ισορροπείς την υπερβολή και μερικές σημαντικές, προσγειωμένες λεπτομέρειες. Αν για παράδειγμα είσαι ντυμένη με κάποιο πολύ γυαλιστερο κομμάτι πρέπει να φορέσεις ένα ζευγάρι ήσυχα παπούτσια ή το ανάποδο, ενώ μπορείς να αναβαθμίσεις ένα απλό λουκ απλά και μόνο με ένα λαμπερό αξεσουάρ όπως ένα κοκκαλάκι με στρας ή μία τσάντα με παγιέτες.

Πότε όμως η λάμψη ξεπερνάει κάποια όρια και γίνεται υπερβολική λάμψη; Όταν την κουβαλάμε πάνω μας, από πάνω μέχρι κάτω, σε κάθε εκατοστό του χριστουγεννιάτικου κορμιού μας.

2. Δεν αποφασίζουμε να βγάλουμε από τη ντουλάπα μας τα κολάν

Υπήρξαν η μεγαλύτερη ίσως στιλιστική τάση των τελευταίων χρόνων. Έφυγαν από τα γυμναστήρια και βρήκαν με επιτυχία τη θέση τους στις βραδινές μας εξόδους και φορέθηκαν (κακώς, κατά τη γνώμη μας) ακόμα και με τακούνια. Τα κολάν δεν είναι πια αυτά που ήταν κάποτε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε να τα φοράμε ξανά και ξανά και το 2019. Πλέον η άνεση που προσφέρουν μπορεί να αντικατασταθεί πολύ εύκολα με ελαστικά cropped παντελόνια σε πολύ πιο κομψή και θηλυκή γραμμή. Είτε αγαπάς τα animal print μοτίβα, είτε σου αρέσει το καρό, είτε επιμένεις στα τζιν, δύο-τρία τέτοια παντελόνια θα σε σώσουν και θα σε βγάλουν επιτέλους από το τριπάκι των «εύκολων» και βολικών κολάν.

Τα κολάν δεν είναι πια αυτά που ήταν κάποτε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε να τα φοράμε ξανά και ξανά και το 2019.
Είτε αγαπάς τα animal print μοτίβα, είτε σου αρέσει το καρό, είτε επιμένεις στα τζιν, δύο-τρία τέτοια παντελόνια θα σε σώσουν και θα σε βγάλουν επιτέλους από το τριπάκι των κολάν.
Ένας τρόπος να κάνεις το καρό σου παντελόνι να δείχνει πιο ενδιαφέρον είναι να το σετάρεις με κάποιο αξεσουάρ με ένα διαφορετικό καρό μοτίβο.

3. Επιμένουμε να φοράμε υπερβολικά ψηλά παπούτσια

Είναι προσόν για μία γυναίκα να μπορεί να περπατήσει με χάρη πάνω σε ψηλοτάκουνες γόβες, Σίγουρα δεν μπορούμε να το κάνουμε όλες μας και σίγουρα δε δείχνουμε όλες το ίδιο σέξι πάνω σε ένα ζευγάρι 12ποντα.

Είναι όμως μία αντικειμενική και πολύ βολική αλήθεια το ότι τα υπερβολικά ψηλά παπούτσια έχουν τεθεί πλέον εκτός μόδας. Δεν είναι ότι δεν μας αρέσει να τα φοράμε, ούτε ότι μία γυναίκα δεν μοιάζει πράγματι πολύ θηλυκή και γοητευτική πάνω στις ψηλές γόβες της. Είναι η ομορφιά του απλού και η άνεση των αθλητικών παπουτσιών που έχουν έρθει στη ζωή μας όχι τόσο σαν ένα ακόμα τρεντ αλλά σαν μία πραγματική ανάγκη της εποχής στην οποία ζούμε, η οποία επιτέλους καλύφθηκε από τις τάσεις της παγκόσμιας μόδας.

Ναι, είναι ό,τι πιο κουλ και τρέντι να φοράς ένα ζευγάρι μοντέρνα, σύχρονα, κομψά αθλητικά παπούτσια κάθε μέρα, ακόμα και στο γραφείο με το αγαπημένο σου κοστούμι. Ναι, είναι τόσο φρέσκο να τα φοράς ακόμα και στην έξοδο σου στο θέατρο ή για φαγητό. Ναι, οι Γαλλίδες το έχουν πάρει χαμπάρι πολύ πριν από σένα.

Είναι μία αντικειμενική και πολύ βολική αλήθεια το ότι τα υπερβολικά ψηλά παπούτσια έχουν τεθεί πλέον εκτός μόδας.
Είναι ό,τι πιο κουλ και τρέντι να φοράς ένα ζευγάρι μοντέρνα, σύχρονα, κομψά αθλητικά παπούτσια κάθε μέρα, ακόμα και στο γραφείο με το αγαπημένο σου κοστούμι.
Είναι προσόν για μία γυναίκα να μπορεί να περπατήσει με χάρη πάνω σε ψηλοτάκουνες γόβες, Σίγουρα δεν μπορούμε να το κάνουμε όλες μας και σίγουρα δε δείχνουμε όλες το ίδιο σέξι πάνω σε ένα ζευγάρι 12ποντα.

Read Next

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

Περισσότερα από

Μόδα

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς

12 Απρ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια της άνοιξης

Με 70’s αισθητική και άνεση σε κάθε βήμα. Αυτά είναι τα παπούτσια που θα φοράς την φετινή άνοιξη.

11 Απρ 2024

Prada Galleria: Η εμβληματική τσάντα του οίκου επιστρέφει ανανεωμένη με έμπνευση από τη φύση

Η νέα εκδοχή της Prada Galleria είναι μία φρέσκια προσθήκη στη δημιουργική γκάμα του ιταλικού οίκου.

11 Απρ 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με λευκό σακάκι και sneakers στην εκδήλωση για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία"

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία".

10 Απρ 2024

Η 77χρονη Άννα Μαρία κομψή με μπλε coat dress σε βραδινή έξοδο

Το κομψό φόρεμα έφερε την υπογραφή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Celia Kritharioti.

10 Απρ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: Το κομψό styling trick που αναβαθμίζει ακόμη και το πιο απλό look

Το στιλιστικό trick που ακολούθησε η 63χρονη ηθοποιός.