ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 αξιομνημόνευτες στιγμές στην καριέρα της Σίντι Κρόφορντ λίγο πριν την οριστική (;) της αποχώρηση

Το τοπ μόντελ κρεμάει τα τακούνια του στα 50α της γενέθλια κι εμείς αναπολούμε κορυφαίες στιγμές της πορείας της.

10 αξιομνημόνευτες στιγμές στην καριέρα της Σίντι Κρόφορντ λίγο πριν την οριστική (;) της αποχώρηση

Τα σούπερμοντελ το 2016 ξεφυτρώνουν από παντού και η αλήθεια είνια ότι δεν αξίζουν σε καμία περίπτωση τον τίτλο αυτό σε σύγκριση με τη Ναόμι, την Κλόντια, την Κρίστι, τη Λίντα και τη Σίντι. Η Κρόφορντ άλλαξε το στερεότυπο που είχαν οι Αμερικάνοι στο μυαλό τους για την ομορφιά, και τη θέση της ξανθιάς, γαλανομάτας κοπέλας της διπλανής πόρτας πήρε η μελαχρινή αμαζόνα που κοσμούσε όλα τα εξώφυλλα των περιοδικών και συνεργαζόταν με τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας.

Το τοπ μόντελ, το οποίο σύμφωνα με το Forbes ήταν το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο στον πλανήτη το 1995, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποσυρθεί φέτος από το μόντελινγκ αφού κλείνει τα 50. Η καριέρα της ξεκίνησε πριν από πάνω από 30 χρόνια, στην ευαίσθητη ηλικία των 17 ετών, και θέλει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής της να μην εξελιχθεί μπροστά από την κάμερα.

«Είμαι σίγουρη ότι θα με τραβάνε φωτογραφίες για τα επόμενα 10 χρόνια αλλά όχι με την ιδιότητα του μοντέλου. Και αυτό είναι μια χαρά. Το έκανα. Δούλεψα με όλους αυτούς τους απίστευτους φωτογράφους. Τι άλλο χρειάζεται να κάνω; Δεν θα έπρεπε να προσπαθώ να αποδείξω την αξία μου. Δε θέλω.» είπε η ίδια.

Προς τιμήν της ας δούμε 10 από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα της:

Playboy, Ιούλιος 1988

10 αξιομνημόνευτες στιγμές στην καριέρα της Σίντι Κρόφορντ λίγο πριν την οριστική (;) της αποχώρηση

Τον Ιούλιο του 1988 η 22χρονη Σίντι πόζαρε γυμνή στο φακό του Χερμπ Ριτς για το περιοδικό Playboy. Mια δεκαετία αργότερα, τον Οκτώβριο του 1998, η Κρόφορντ επέστρεψε στις σελίδες του Playboy για μια δεύτερη γυμνή φωτογράφηση πάλι από τον Χερμπ Ριτς, λέγοντας: «Δέκα χρόνια μετά την πρώτη μου εμφάνιση στο περιοδικό μου ζητήθηκε να το ξανακάνω. Αφού μπορούσα να το κάνω με τον Χερμπ δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ. Επειδή είχαμε κάνει ασπρόμαυρη την πρώτη φωτογράφηση, αποφασίσαμε να κάνουμε τη δεύτερη έγχρωμη και μάλιστα διαλέξαμε το πολύχρωμο Careyes στο Μεξικό σαν τοποθεσία.»

MTV House of Style, 1989 – 1995

Το House of Style μεταδιδόταν στο MTV στο ζενίθ της εποχής των τοπ μόντελ. H εκπομπή επικεντρωνόταν στον κόσμο της μόδας και μας έδινε σπάνιες εικόνες από τη ζωή των supermodels καθώς και των σχεδιαστών που δημιουργούσαν τις συλλογές που φορούσαν στις πασαρέλες. Η εκπομπή έφερνε την πολυτελή μόδα μέσα στο σαλόνι του απλού κόσμου, μείωνε τον ελιτίστικο χαρακτήρα της και την έκανε να φαίνεται απλή και διασκεδαστική με εύκολες συμβουλές στυλ και ειλικρινής συνεντεύξεις διαφόρων προσωπικοτήτων.

Η Σίντι αποχώρησε από την εκπομπή το 1995 παραδίδοντας τα καθήκοντά της σαν παρουσιάστρια σε μοντέλα όπως η Μόλι Σιμς, η Άμπερ Βαλέτα και η Σάλομ Χάρλοου. Αλλά τη Σίντι θυμόμαστε όλοι αφού τη λατρέψαμε για το χιούμορ, τη γοητεία και την διάθεσή της να «τσαλακωθεί» στην τηλεόραση. Αποκορύφωμα ήταν σίγουρα η στιγμή που επισκέφθηκε τον Γουίλ Σμιθ στα γυρίσματα του “Πρίγκηπα του Μπελ Ερ” (The Fresh Prince of Bel-Air ) και αποπειράθηκε να κάνει beatbox.



Όταν τραγούδησε το Freedom στην επίδειξη του Versace το 1991

Το 1990 ο Πίτερ Λίντμπεργκ φωτογράφησε τη Λίντα Εβαντζελίστα, τη Σίντι Κρόφορντ, τη Ναόμι Κάμπελ και την Κρίστι Τέρλινγκτον για το εξώφυλλο του περιοδικού Vogue, εμπνέοντας τον Τζόρτζ Μάικλ να τους ζητήσει να πρωταγωνιστήσουν στο βίντεο κλιπ του “Freedom!’90”.

Αυτό το αξέχαστο βίντεο ακολούθησε η επίδειξη του Gianni Versace ο οποίος αποφάσισε να βάλει και τα τέσσερα τοπ μόντελ να περπατήσουν ταυτόχρονα στην πασαρέλα το 1991 με το τραγούδι “Freedom” να παίζει δυνατά. Μια πραγματικά επιδραστική στιγμή στην ιστορία της μόδας.

To εξώφυλλο της βρετανικής Vogue, Ιούνιος 1991

Για τα 75α γενέθλια της βρετανικής Vogue, η Κρίστι Τέρλινγκτον, η Λίντα Εβαντζελίστα και η Σίντι Κρόφορντ φωτογραφήθηκαν για το εξώφυλλο από τον Χερμπ Ριτς.

Η διαφήμιση της Pepsi για το Super Bowl το 1991

Οι διαφημίσεις που παίζονται κατα τη διάρκεια του Super Bowl στην Αμερική είναι οι διαφημίσεις που παρακολουθούν οι θεατές περισσότερο και η Pepsi έχει κάνει αίσθηση για πολλά χρόνια με τις διαφημίσεις της. Μια από τις πιο θρυλικές είναι αυτή του 1992 με τη Σίντι Κρόφορντ η οποία φοράει ένα εντελώς 90s ψηλόμεσο τζιν σορτσάκι και ένα άσπρο μπλουζάκι και σταματάει να αγοράσει μια Pepsi. Δύο παιδιά που κάθονται εκεί κοντά αντί να θαυμάζουν το σούπερ μόντελ κάθονται με ανοιχτό το στόμα και κοιτούν το νέο κουτάκι της Pepsi.

Chanel Couture Show, Άνοιξη 1993

Στην επίδειξη Girls of Summer Chanel couture το 1993, η Σίντι Κρόφορντ προς μεγάλη χαρά των παπαράτσι έφερε μαζί της τον Ρίτσαρντ Γκιρ. Στο κλείσιμο της επίδειξης ο Καρλ Λάγκερφελντ βγήκε να υποκλιθεί μαζί με τα τοπ μόντελ της επίδειξης, την Έλενα Κρίστενσεν, την Κλόντια Σίφερ και την Κρόφορντ.

Επίδειξη του Hervé Léger, Άνοιξη/Καλοκαίρι 1995

Πριν από την έλευση των κοκκαλιάρικων μοντέλων στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές των 00s, τα πραγματικά σούπερ μοντέλα θαυμάζονταν για το αθλητικό σώμα τους και τις καμπύλες τους. Κανένα μοντέλο δεν έδειχνε καλύτερα μέσα στα ρούχα που σχεδιάζε ο Hervé Léger από τη Σίντι Κρόφορντ, όπως φαίνεται κι εδώ που τη βλέπουμε μαζί με την Εύα Χετζίκοβα και την Κάρεν Μούλντερ.

Chanel, Άνοιξη/Καλοκαίρι 1996

Η Σίντι με ένα βελούδινο μπλε της πούδρας Chanel μπικίνι και πουκάμισο. Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.

Το βίντεο κλιπ για το τραγούδι "Girl Panic" των Duran Duran, 2011

Το 2011 τα σούπερ μόντελ μαζεύτηκαν ξανά για το εννιάλεπτο μουσικό βίντεο του τραγουδιού "Girl Panic" των Duran Duran. H Γιασμίν Λε Μπον, η Έλενα Κρίστενσεν, η Ναόμι Κάμπελ, η Εύα Χερτζίκοβα και φυσικά η Σίντι Κρόφορντ μεταμορφώθηκαν σε ρόκ σταρ και μας άρεσε πολύ.

Η καμπάνια του Balmain για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016

Πριν η Σίντι κρεμάσει τα...τακούνια της για τελευταία φορά εμφανίστηκε στην καμπάνια του οίκου Balmain μαζί με τις συναδέλφους της Ναόμι Κάμπελ και Κλόντια Σίφερ.

Χτες πάντως η ίδια με την παρακάτω ανάρτηση στο instagram δήλωσε ότι:

«Κάθε χρόνο λέω στα παιδιά μου πως θα αποσυρθώ. Έχει γίνει οικογενειακό ανέκδοτο. Και κάθε χρόνο προκύπτουν ευκαιρίες που πραγματικά με ενθουσιάζουν. Παρ'όλο που αποζητώ αληθινά να επικεντρωθώ στις επιχειρήσεις μου, στους φίλους και την οικογένεια μου δεν κάνω καμία οριστική δήλωση (δεν λένε όλα τα πρωτοσέλιδα την αλήθεια!). Λατρεύω το γεγονός ότι είμαι μέρος της βιομηχανίας της μόδας τα τελευταία 30 χρόνια και αν έμαθα κάτι μέσα από αυτή την πορεία είναι: ποτέ μη λες ποτέ! Ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη και είμαι πολύ ενθουσιασμένη για όλα όσα μπορεί να επιφυλάσσει το 2016! χο Σίντι»

Read Next

24 Απρ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Πώς φόρεσε το οικονομικό λεοπάρ φόρεμα από τα Zara

Η Ελένη Μενεγάκη λέει "ναι" στο διαχρονικό λεοπάρ φόρεμα, και μας θυμίζει γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ

24 Απρ 2024

Πώς θα συνδυάσεις τα πιο stylish looks με τα πιο κομψά παπούτσια της άνοιξης σύμφωνα με την Κέισι Μίζιου

Τα looks και τα παπούτσια με τα οποία θα δημιουργήσεις επίκαιρες και κομψές εμφανίσεις.

Περισσότερα από

Μόδα

24 Απρ 2024

Το lookbook της άνοιξης: Η Αναστασία Παντούση δίνει την έμπνευση για να δημιουργήσεις τις πιο κομψές εμφανίσεις

Η Αναστασία Παντούση με τα ρούχα και αξεσουάρ που αξίζει να προσθέσεις στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

24 Απρ 2024

Το Chic Travel Style της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου: Οι βαλίτσες και οι τσάντες ταξιδιού που επιλέγει

Τα είδη ταξιδιού που διαμορφώνουν τις τάσεις στη μόδα του chic traveling.

23 Απρ 2024

4 στιλιστικές συμβουλές για να δημιουργήσεις τα πιο κομψά και άνετα ανοιξιάτικα looks σύμφωνα με την Ελίνα Παπίλα

Η Ελίνα Παπίλα προτείνει τα must have κομμάτια της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας.

22 Απρ 2024

Λουλούδια, χρώματα και λάμψη: Η Αντιγόνη Νεοφύτου προτείνει τα πιο stylish looks για την άνοιξη

Η ηθοποιός δοκιμάζει επίκαιρα και διαχρονικά κομμάτια δημιουργώντας κομψά outfits για την άνοιξη.

21 Απρ 2024

Μαρινιέρα + denim: Η Σοφία Καρβέλα φόρεσε τη μαρινιέρα με τον πιο ανοιξιάτικο τρόπο

Το ανοιξιάτικο outfit της Σοφίας Καρβέλα που θέλουμε να υιοθετήσουμε

20 Απρ 2024

Πήραμε μία γεύση από τα σανδάλια που θα φοράμε όλο το καλοκαίρι

Ξαφνικά μύρισε καλοκαίρι και εμείς ήδη οργανώνουμε τη γκαρνταρόμπα της θερινής εποχής.

18 Απρ 2024

Η ανοιξιάτικη εμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη με λευκό κοστούμι και εσπαντρίγιες

Το διαχρονικό κομμάτι της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας που επέλεξε η Όλγα Κεφαλογιάννη

17 Απρ 2024

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.