«Υou drive me crazy» τραγουδούσε το μακρινό 1999 η Μπρίτνεϊ Σπίαρς κι εμείς ως πιστές γκρούπις – δεν ξέρω αν ο όρος είναι δόκιμος μόνο για συγκροτήματα αλλά εγώ θα τον χρησιμοποιήσω – αντιγράφαμε μα μανία τις κινήσεις και φυσικά το στιλ του ινδάλματός μας. Δίπατα αθλητικά παπούτσια, τοπ που θύμιζαν περισσότερο σουτιέν, πάντα με την απαραίτητη δόση λάμψης και διαφάνειας και τα πιο χαμηλόμεσα παντελόνια του κόσμου. Τόσο χαμηλόμεσα που οι γιαγιάδες στους δρόμους μας έβλεπαν και σταυροκοπιούνταν σχολιάζοντας την κατάντια της νέας γενιάς που κυκλοφορεί γυμνή.

Δίπατα αθλητικά παπούτσια, τοπ που θύμιζαν περισσότερο σουτιέν, πάντα με την απαραίτητη δόση λάμψης και διαφάνειας και τα πιο χαμηλόμεσα παντελόνια του κόσμου. Τόσο χαμηλόμεσα που οι γιαγιάδες στους δρόμους μας έβλεπαν και σταυροκοπιούνταν σχολιάζοντας την κατάντια της νέας γενιάς που κυκλοφορεί γυμνή.

Στο σχολείο, στην πλατεία και το συνοικιακό καφέ υπήρχε συγκεκριμένος νόμος: Όσο πιο χαμηλόμεσο ήταν το τζιν της κοπέλας, τόσο πιο in fashion ήταν. Συνήθως πήγαινε ασορτί με καπελίνο τύπου τραγιάσκα, έτσι για να ολοκληρώνεται το στιλ του τρόμου.

Τα χρόνια πέρασαν, εμείς μεγαλώσαμε και η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μόλις απέκτησε την ελευθερία της. Τα ψηλόμεσα ή έστω τα κανονικά τζιν, έχουν κατακλύσει την αγορά κι εμείς έχουμε βρει την υγειά μας, καθώς όχι μόνο έχουμε αποφύγει τα κρυοπαγήματα στην κοιλιακή χώρα αλλά έχουμε απαλλαχτεί από τον μόνιμο εφιάλτη των «πλαϊνών» που πετούσαν και του εσωρούχου που σχεδόν πάντα ξεπρόβαλε με κάθε απότομη κίνηση.

Και ενώ πιστεύαμε ότι το χαμηλόμεσο τζιν κλείστηκε για πάντα στο χρονοντούλαπο του ιδιαίτερου αν όχι κακού στιλ, μερικά από τα μεγαλύτερα brands του πλανήτη, επαναφέρουν το συγκεκριμένο trend υπενθυμίζοντας για ακόμη μία φορά, ότι η μόδα κάνει κύκλους.

Κάθε it-girl που σέβεται τον εαυτό του έχει ήδη σπεύσει να προμηθευτεί τα νέα του παντελόνια κι εμείς κοιτάζουμε με θλίψη και απογοήτευση τα ψηλόμεσα τζιν μας, τα οποία σε λίγο καιρό θα είναι είδος υπό εξαφάνιση.

Κάθε it-girl που σέβεται τον εαυτό του έχει ήδη σπεύσει να προμηθευτεί τα νέα του παντελόνια κι εμείς κοιτάζουμε με θλίψη και απογοήτευση τα ψηλόμεσα τζιν μας, τα οποία σε λίγο καιρό θα είναι είδος υπό εξαφάνιση.

Η αρχή έγινε με τα παντελόνια. Ίσως να είναι κοντά η στιγμή που θα επανέλθουν και οι… γκέτες!

Kεντρική φωτογραφία: Αbaca

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS