Τι μένει να ειπωθεί για το στυλ των Παριζιάνων που δεν έχει ήδη ειπωθεί χιλιάδες φορές; Η αλήθεα είναι πως όχι πολλά πράγματα. Ναι, έχουμε όλοι αποδεχτεί και παραδεχτεί ότι η ικανότητα τους να δημιουργούν μοναδικές, ανεπιτήδευτες εικόνες με το ντύσιμο τους είναι τεράστια. Απλά ξέρουν από στυλ,  είναι σα να έχουν γεννηθεί με αυτή την ικανότητα. 

Υπάρχουν βέβαια μερικoί πολύ καλοί λόγοι που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω. Το στυλ των Γαλλίδων είναι διαχρονικό πράγμα που σημαίνει ότι δε βασίζεται σε τάσεις, οι οποίες ενδεχομένως σε λίγους μήνες να έχουν φύγουν εντελώς από τη μόδα. Επιπλέον, ξέρουν καλά πώς να κάνουν τη διαφορά πραγματοποιώντας μικρές αλλαγές στα ρούχα τους, οι οποίες συχνά είναι τόσο ανεπαίσθητες ώστε δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που σου αρέσει τόσο πολύ στο τελικό αποτέλεσμα μέχρι τη στιγμή που θα στο υποδείξει κάποιος.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον τρόπο που επιλέγουν να φορούν ένα από τα πιο «βασικά», αλλά και «βαρετά» κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας: το πουκάμισο. Η αλήθεια είναι ότι όλες έχουμε ανάγκη μερικά πουκάμισα στην ντουλάπα μας, αλλά πραγματικά δύσκολα μπορούμε να σκεφτούμε πολλά ρούχα που να είναι πιο αδιάφορα και χιλιοφορεμένα. Παρόλα αυτα, ακόμα και σε αυτό μία στιλάτη γυναίκα γνωρίζει πως να διαφοροποιηθεί από τις υπόλοιπες.

Ένας σίγουρος τρόπος για να κάνεις το πουκάμισο σου να δείχνει πιο στιλάτο είναι να μαζέψεις τα μανίκια με ένα πολύ προσεγμένο τρόπο, διπλώνοντας το τελείωμα προς τα πάνω, αντί να τα κάνεις ρολό. Οι Γαλλίδες ωστόσο ξέρουν ένα άλλο «κόλπο» για να δίνουν διαφορετική πνοή στα πουκάμισα τους. Δεν τα κουμπούν ποτέ μέχρι πάνω.

Από τη Jeanne Damas μέχρι τη Brigitte Bardot και τη Jane Birkin, αλλά και μέχρι τις influencers Εllie Delphine και Franny Fyne όλες οι στιλάτες γυναίκες ξέρουν ποιο είναι εκείνο το κουμπί που πρέπει να κουμπώσουν τελευταίο, αφήνοντας ένα σημαντικό μέρος του λαιμού και του στέρνου της ακάλυπτο. 

Το μυστικό για να πετύχει το τρικ είναι το πουκάμισο που θα επιλέξεις να είναι αρκετά ριχτό και oversized.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δες το εδώ

JACQUEMUS Bahia knotted twill shirt €446

Δες το εδώ

Jacquemus Bahia Tie-Front Twill Shirt (£385)

Δες το εδώ

Jacquemus Bahia Draped Twill Mini Wrap Dress (£430)

Δες το εδώ

Jacquemus Bahia Draped Crepe Shirt (£385)

Δες το εδώ

Mango Sheer Striped Blouse - Women | Mango United Kingdom (£50)

Δες το εδώ

H&M Oversized Satin Shirt (£35)

Δες το εδώ

H&M Oversized Satin Shirt (£35)

 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram 

Kεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

TAGS