Ο επικεφαλής του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, Μπερνάρ Αρνο, ανακοίνωσε ότι ο κορυφαίος γαλλικός οίκων ειδών ένδυσης, υπόδυσης, αξεσουάρ, αλλά και καλλυντικών, πρόκειται να παρασκευάσει, με δική του πρωτοβουλία, αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα και να το διανέμει εντελώς δωρέαν στα νοσοκομεία της Γαλλίας. 

«Απέναντι στον κίνδυνο ελλείψεων που διαπιστώνεται στη Γαλλία το τμήμα των αρωμάτων και των καλλυνικών του οίκου LVMH σκοπεύει να επιστρατεύσει τις δυνατότητες παραγωγής του για να παρασκευάσει και να προσφέρει δωρέαν στα νοσοκομεία και στις υγειονονομικές αρχές της χώρας μεγάλες ποσότητες αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος, » αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση του ομίλου.

Η παρασκευή θα γίνει, όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση, μέσω των μονάδων παραγωγής των πολυτελών brands καλλυντικών Christian Dior, Guerlain και Givenchy

«Στην συνέχεια, αυτά τα τζελ θα προσφερθούν δωρεάν στις γαλλικές υγειονομικές αρχές, κατά προτεραιότητα για τα 39 νοσοκομεία της Assistance Publique-Hôpitaux de Paris (δίκτυο των νοσοκομείων της γαλλικής πρωτεύουσας)». Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει για όσο διάστημα είναι αναγκαίο, διευκρίνισε ο όμιλος LVMH. Δώδεκα τόνοι θα παρασκευασθούν ήδη από την πρώτη εβδομάδα και μεγαλύτερες ποσότητες στην συνέχεια.  

Εκπρόσωπος του νοσοκομειακού δικτύου του Παρισιού δήλωσε ότι τα 39 νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος, αλλά όχι και εξάντληση των αποθεμάτων, ενώ και άλλες εταιρείες έχουν προτείνει την βοήθειά τους.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS