Ο Prada σταματά να χρησιμοποιεί αληθινή γούνα στις συλλογές του, αρχής γενομένης από τη γυναικεία κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 – αν και τα κομμάτια που είναι ήδη έτοιμα θα συνεχίσουν να πωλούνται. Η σημαντική αυτή χειρονομία προέκυψε σε συνεργασία με τη Fur Free Alliance, μια διεθνή συμμαχία πάνω από 40 οργανώσεων προστασίας των ζώων.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της Μιούτσια Πράντα, καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου: «Ο Prada Group έχει δεσμευτεί για καινοτομία και κοινωνική ευθύνη και η νέα πολιτική μας αποτελεί προέκταση αυτής της δέσμευσης. Η εταιρεία εστιάζοντας σε καινοτόμα υλικά θα εξερευνήσει νέα όρια του δημιουργικού ντιζάιν, ενώ ταυτόχρονα ικανοποιεί την απαίτηση για ηθικά προϊόντα».

Δεν είναι όμως το πρώτο brand που καταργεί τη γούνα. Ήδη το έχουν κάνει, μεταξύ άλλων, οι Gucci, Chanel, Burberry, Versace, DKNY και Coach. Ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο η Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο έγινε η πρώτη που απαγόρευσε τη χρήση γούνας στα σόου της.

Η οργάνωση δικαιωμάτων των ζώων Ethical Treatment of Animals χαιρέτισε την κίνηση του Prada, παρακινώντας ωστόσο τον οίκο να προχωρήσει ένα βήμα ακόμα και, «ακολουθώντας τα βήματα του Chanel να καταργήσει επίσης τη χρήση εξωτικών δερμάτων – όπως κροκοδείλου, φιδιού, σαύρας και σαλαχιού- σε μελλοντικές συλλογές».

Δείτε την κολεξιόν Prada Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Κεντρική φωτό: REUTERS/Henry Nicholls/File Photo

TAGS