Στις 29 Μαΐου 1953 οι ορειβάτες Tenzing Norgay και Edmund Hillary κατέκτησαν το Έβερεστ. Ο Norgay φορούσε ένα ζευγάρι ορειβατικές μπότες Bally. Σήμερα, πάνω από εξήντα χρόνια μετά, ο ίδιος οίκος στηρίζει έναν ακόμα άθλο στο ψηλότερο βουνό του κόσμου: έχει ξεκινήσει μια γιγαντιαία εκστρατεία καθαρισμού των σκουπιδιών από την πιο επικίνδυνη ζώνη του Έβερεστ, τη διαβόητη Death Zone.

Σε υψόμετρο που ξεπερνά τα 8.000 μέτρα, όπου κάθε ανάσα είναι και ένα μικρό κατόρθωμα, οι συμμετέχοντες της αποστολής καθαρισμού Peak Outlook Initiative, ανάμεσα σε αυτούς και ο γιος του Norgay, απομακρύνουν απορρίμματα από πλαστικά, αλουμίνιο και άλλα υλικά που επιβαρύνουν το μοναδικό οικοσύστημα του όρους.

«Το Έβερεστ είναι πιο βρόμικο από ποτέ» σχολιάζει ο Norgay ο νεότερος. «Η συγκεκριμένη αποστολή είναι ξεχωριστή γιατί οι προσπάθειες καθαρισμού φτάνουν εκεί που δεν έχει φτάσει καμία στο παρελθόν. Με τη στήριξη του Bally έφτασαν μέχρι την κορυφή και είναι η πρώτη φορά που ο καταυλισμός της βάσης βρέθηκε πεντακάθαρος στο τέλος της ορειβατικής σεζόν». Συνολικά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας απομακρύνθηκαν σχεδόν δύο τόνοι σκουπιδιών από το βουνό, η μεγαλύτερη ποσότητα από την Death Zone, και η εκστρατεία δεν έχει τελειώσει. Ας ελπίσουμε και άλλα brands να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Bally.

Δείτε φωτογραφίες από την εκστρατεία καθαρισμού:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS