Ο διάσημος, γαλλικός οίκος Hermès σχεδιάζει να κατασκευάσει μία από τις πιο μεγάλες φάρμες κροκοδείλων στον κόσμο, με σκοπό να φιλοξενήσει περίπου 50.000 κροκόδειλους αλμυρού νερού προκειμένου να γίνουν μελλοντικά δέρμα για τις πολυτελείς τσάντες του.

Το πλάνο επρόκειτο να υλοποιηθεί στην Αυστραλία αλλά το σχέδιο του οίκου Hermès έχει δεχθεί έντονα πυρά από ομάδες προστασίας ζώων, οι οποίοι υποστηρίζουν πως όλοι, εξίσου διάσημοι, οίκοι έχουν σταματήσει εδώ και καιρό να  χρησιμοποιούν δέρματα εξωτικών ζώων  Όπως συγκεκριμένα δήλωσαν στην Guardian, ανησυχούν για την ευημερία των κροκοδείλων και λένε πως η εκτροφή ζώων για πολυτελή αγαθά δεν είναι πλέον μοντέρνα. 

Η περιοχή όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί η φάρμα του οίκου Hermès αποτελεί έτσι κι αλλιώς έναν βασικό προμηθευτή δέρματος σε παγκόσμιο επίπεδο και φιλοξενεί ήδη πολλά από τα ζώα αυτά σε φάρμες που ανήκουν σε μεγάλους οίκους μόδας.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, έχει ήδη χορηγήσει την έγκριση ανάπτυξης του έργου, με έγγραφα να δείχνουν ότι η φάρμα θα περιλαμβάνει ένα εργαστήριο επώασης αυγών, εκκολαπτήριο καθώς και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και ηλιακή φάρμα.

Σύμφωνα με έγγραφα που υποβλήθηκαν στην Αρχή Προστασίας Περιβάλλοντος της περιοχής, το αγρόκτημα του οίκου Hermès θα απασχολεί 30 άτομα και θα ξεκινήσει αρχικά με 4.000 κροκόδειλους ενώ θα φτάσει τους 50.000, πράγμα που σημαίνει, σύμφωνα με το ABC πως θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγροκτήματα κροκοδείλων στην Αυστραλία.

Όμως, η δρ. Τζεντ Γκουντφέλοου, ανώτερη αξιωματικός πολιτικής της οργάνωσης RSPCA Australia δήλωσε πως η κοινωνία παραμένει αντίθετη στην θανάτωση οποιουδήποτε ζώου «όπου ο σκοπός του θανάτου τους είναι πρωτίστως για την παραγωγή ενός μη απαραίτητου είδους πολυτελείας όπως γούνα ή δέρμα». Και πρόσθεσε ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες των πρακτικών που θα χρησιμοποιηθούν στο συγκεκριμένο αγρόκτημα.

Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για την καλή διαβίωση των κροκοδείλων σε τέτοιες φάρμες «συμπεριλαμβανομένων τραυματισμών από τον στενό περιορισμό, αλλά και τις επιπτώσεις των μεθόδων περιορισμού και σφαγής».
 

Δείτε το σχετικό βίντεο του BBC:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS