ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Marc Jabobs επαναφέρει την ακραία θηλυκότητα σε ένα συγκλονιστικά λαμπερό σόου

Μια συλλογή της υπερβολής, για το χειμώνα του 2019, εμπνευσμένη από τα ονόματα της δεκαετίας του 1980 όπως Montana, Mugler, Ungaro και Saint Laurent.

Ο Marc Jabobs επαναφέρει την ακραία θηλυκότητα σε ένα συγκλονιστικά λαμπερό σόου

Εμπνευσμένη από τα 80s η νέα συλλογή του Marc Jacobs

Ο Marc Jacobs είναι γνωστός για τη δημιουργία κάποιων από των πιο τολμηρών, πολυσυζητημένων και κατά καιρούς αμφιλεγόμενων εμφανίσεων στις επιδείξεις του στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Και αυτή τη σεζόν δεν διαφοροποιήθηκε.

Η συλλογή του για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019 που παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ήταν επικεντρωμένη στα ‘80ς αλλά στην τελευταία περίοδο με φούστες μπαλούν, φορέματα από αστραφτερό ταφτά, κοστούμια και τζάκετ με τεράστιους-ώμους, μοτίβα αρλεκίνου, γούνινα πανωφόρια και δερμάτινα παντελόνια σε σχήμα καρότο.

Ο Marc Jabobs επαναφέρει την ακραία θηλυκότητα σε ένα συγκλονιστικά λαμπερό σόου

Το σόου ήταν συνδυασμός διαφορετικών στοιχείων, υπήρχαν δραματικές υπερμεγέθεις εμφανίσεις από την ταινία «Εργαζόμενο Κορίτσι», «social x-rays» του Τομ Γουλφ και δημιουργίες που θύμιζαν εκείνες των σχεδιαστών Bill Blass και Christian Lacroix.

Τα μοντέλα ήταν λαμπερά αλλά όχι σέξι - καλύπτονταν από τα πανέμορφα υφάσματα από το κεφάλι έως τα πόδια.

Ήταν μια συλλογή της υπερβολής, εμπνευσμένη από τα ονόματα της δεκαετίας του 1980 όπως Montana, Mugler, Ungaro και Saint Laurent, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “The Guardian”. Ό,τι ήταν σήμα κατατεθέν εκείνη την εποχή, ήταν εμφανές και στη συλλογή του Marc Jacobs, οι τονισμένοι ώμοι, οι μεγάλες ζώνες με φιόγκους, τα φαρδιά με πιέτες παντελόνια, γιγάντιες καρφίτσες πέτου σε σχήμα λουλουδιού, μόνο που ο Jacobs δεν εκσυγχρόνισε αυτούς τους αναχρονισμούς. Τους έκανε υπερβολικούς, μεγαλώνοντας τα μεγέθη.

«Δεν υπάρχουν ρούχα εμπνευσμένα από το δρόμο εδώ» είπε ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας πριν την έναρξη του σόου. "Αποχρώσεις πολύτιμων λίθων. Υπέροχα υφάσματα. Μακιγιάζ ματιών και βερνίκια νυχιών ασορτί. Μαλλιά βαμμένα στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Απίστευτα καπέλα από τον Στίβεν Τζόουνς. Αξεσουάρ από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι το κάτω μέρος του ποδιού. Είναι ρούχα πασαρέλας. Δεν ξέρω τι συμβαίνει μετά, αλλά είναι ρούχα πασαρέλας. Αυτό είναι που κάνω. Είμαι πολύ ευτυχής που το κάνω» δήλωσε στο WWD.

Ακτιβιστές για την προστασία των ζώων προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από το Park Avenue Armory, όπου διεξαγόταν η επίδειξη μόδας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με που έγραφαν "Fur Is Dead" (Η Γούνα είναι Νεκρή) και «Φόρα το δικό σου δέρμα» και φώναζαν "Marc Jacobs, βασανιστής ζώων!" .

Δείτε ολόκληρο το συγκλονιστικό σόου:

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read Next

05 Σεπ 2025

Η Αμαλία Κωστοπούλου προτείνει τα ιδανικά sneakers για το φθινόπωρο | Τα φορούν όλα τα it-girls

Τα sneakers που έχει επιλέξει η Αμαλία Κωστοπούλου είναι ιδανικά για αυτή την περίοδο.

04 Σεπ 2025

Αυτό το denim blazer shirt από τη Zara είναι το μεταβατικό piece που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Το denim ρούχο που μπορεί να φορεθεί είτε ως σακάκι είτε ως πουκάμισο έρχεται για να ορίσει τα σύνολά σου αυτό το φθινόπωρο.

Περισσότερα από

Μόδα

04 Σεπ 2025

Αντιγόνη Κουλουκάκου | Με τις αγαπημένες της crystal mesh μπαλαρίνες σε νέα εμφάνιση στο Ηρώδειο

Η ηθοποιός σε μια ακόμη κομψή εμφάνιση σε βραδινή της έξοδο.

04 Σεπ 2025

Πώς θα φορέσεις το λευκό παντελόνι τη μεταβατική περίοδο σύμφωνα με τη Βίκυ Καγιά

Η Βίκυ Καγιά υιοθέτησε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν.

04 Σεπ 2025

Η Melia Kreiling στο Ηρώδειο με καφέ Zara φόρεμα

Μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Melia Kreiling στο Ηρώδειο.

04 Σεπ 2025

Η Paul & Shark αποκλειστικά στον Όμιλο LH Group – Παπαϊωάννου για Ελλάδα και Κύπρο.

Ο όμιλος LH Group - Παπαϊωάννου είναι πλέον ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της Paul & Shark σε Ελλάδα και Κύπρο.

04 Σεπ 2025

Ήβη Αδάμου | Το gingham φόρεμά της είναι η τέλεια επιλογή για τον Σεπτέμβριο

Η Ήβη Αδάμου με την καλοκαιρινή τάση που θα δούμε και το φθινόπωρο.

03 Σεπ 2025

Το viral φόρεμα που θα φορέσεις στο επόμενο cocktail party

Το φόρεμα από τη Mango που είναι viral στο TikTok και όχι άδικα.

03 Σεπ 2025

Βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας | Με πολυτελές βραχιόλι-μάτι σε design της Μαριάννας Γουλανδρή

Το εντυπωσιακό κόσμημα που διάλεξε η Maxima της Ολλανδίας αποτελεί signature design της συλλογής κοσμημάτων της Μαριάννας Γουλανδρή

03 Σεπ 2025

Φεστιβάλ Βενετίας | Η Τόνια Σωτηροπούλου με μαύρο κοστούμι και δαντελένιο bra top

Η κομψή και θηλυκή εμφάνιση της Τόνιας Σωτηροπούλου.

03 Σεπ 2025

Η Τζένη Μελιτά με τη double denim τάση που όλοι αγαπάμε

Η Τζένη Μελιτά φόρεσε τα δύο denim κομμάτια που είναι must have για το φθινόπωρο