Είναι εκπληκτικό πόσες αγορές κάνουμε που καταλήγουμε είτε να μη φορέσουμε ποτέ είτε να φορέσουμε με διόλου κολακευτικά αποτελέσματα και ενώ έχουμε σπαταλήσει χρήματα και πολύτιμο χώρο στην ντουλάπα μας. Ο παρακάτω όμως σούπερ πρακτικός οδηγός μιας 38χρονης YouTuber με εμπειρία στο styling και άποψη δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θα αλλάξει για πάντα τις αγοραστικές συνήθειές μας και θα μας εμπνεύσει να απογειώσουμε το στυλ μας.

Ποιες είναι λοιπόν οι 7 αγορές που έχει σταματήσει να κάνει;

-«Κομμάτια που δεν ταιριάζουν με ό,τι έχω ήδη στην ντουλάπα μου. Αν έχω ένα παράταιρο κομμάτι που θέλω να αρχίσω να φοράω, το φοράω όταν βγω για ψώνια για να βρω κάτι να το ταιριάξω».

-«Οτιδήποτε θα αγόραζα μόνο και μόνο επειδή είναι σε προσφορά. Πλέον αγοράζω μόνο ό,τι θα ήθελα να αποκτήσω ακόμα και στην αρχική τιμή του».

Μαύρα ρούχα. Σας παρακινώ να αρχίσετε να ντύνεστε συνειδητά και να σκέφτεστε αν το μαύρο ταιριάζει, συγκεκριμένα, σε εσάς. Αν δεν είστε σίγουρη, τραβήξτε κάποιες φωτογραφίες φορώντας μαύρα και παρατηρήστε τις».

Βασικά διαχρονικά κομμάτια μιας γκαρνταρόμπας. Αν δεν έχεις μια παραδοσιακή αίσθηση του στυλ, αν νιώθεις άνετα φορώντας τα βασικά, όπως τζιν παντελόνια, καμπαρντίνες, μπλέιζερ και T-shirts, κάνε το. Προσωπικά συνειδητοποίησα ότι δεν με ενθουσιάζουν. Δεν πιστεύω καν ότι μια γκαρνταρόμπα έχει βασικά κομμάτια».

-«Ρούχα στο μέγεθός μου. Αδιαφορώ για τα μεγέθη. Φοράω νούμερο 6 (στα αυστραλιανά μεγέθη) αλλά κάθε σώμα είναι μοναδικό και έχει διαφορετικά προβληματικά σημεία, που δεν κολακεύει απαραίτητα το νούμερο 6, και διαφορετικά δυνατά σημεία. Έτσι, καθώς θέλω να προσθέσω όγκο στο πάνω μέρος, αγοράζω υπερμεγέθη τοπ. Μεγαλύτερα νούμερα φοράω και στα παντελόνια. Έχω λεπτή μέση και τονισμένους γλουτούς και γοφούς και το 6 με στενεύει. Στα 38 χρόνια μου, δικαιούμαι άνεση στον καβάλο μου».

-«Ρούχα που, απλά, δείχνουν όμορφα. Το γεγονός ότι κάτι δείχνει όμορφο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και το στυλ σου. Όταν φοράτε κάτι, σκεφτείτε αν σας ταιριάζει ή αν είναι για εσάς π.χ. υπερβολικά κοριτσίστικο ή αρρενωπό».

-«Ρούχα για ένα συγκεκριμένο event. Όταν αγοράζω ένα ρούχο για μια συγκεκριμένη περίσταση, δεν είναι κάτι υπερβολικά φανταχτερό αλλά ανταποκρίνεται στην καθημερινή αισθητική μου».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS