Στην Απουλία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο fashion show του Dior μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Την επίσημη ανακοίνωση έκαναν η Creative Director, Maria Grazia Chiuri και ο CEO, Pietro Beccari του οίκου κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης, με θέμα τις νέες κολεξιόν του Christian Dior, «Paris House’s Cruise» και Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021.

 

Το μεγάλο σόου θα διεξαχθεί στις 22 Ιουλίου στην Piazza del Duomo, στην μικρή πόλη Λέτσε της περιφέρειας Απουλίας στην Ιταλία, ενώ τον Σεπτέμβριο ο οίκος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει κανονικά την επίδειξη στο Παρίσι, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την επιστροφή των επιδείξεων μόδας μετά την πανδημία του κορονοϊού, που έχει ωθήσει πολλούς πολυτελείς οίκους να προχωρήσουν σε μεγάλες αλλαγές σχετικά με τα fashion shows, αλλά και τον αριθμό των νέων κολεξιόν που λανσάρουν ανά έτος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Η Cruise collection, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο, θα γίνει τον Ιούλιο με προσκεκλημένους λίγους και εκλεκτούς, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την παρουσίαση online. Η παρουσίασή της θα γίνει σύμφωνα με τα αυστηρά πρωτόκολλα και μέτρα υγιεινής της Ιταλίας, τόνισαν, επίσης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

 

«Ο κόσμος διψά για ρούχα με μαγεία και συναίσθημα και τα luxury labels χρωστούν στους καλλιτέχνες και τους τεχνίτες, που στηρίζονται πάνω σε αυτά για τα προς το ζην, να επανέλθουν στην κανονικότητα όσο γίνεται πιο γρήγορα», επισήμανε η Maria Grazia Chiuri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης, ελπίδας και αναγέννησης στον κόσμο, στους μεγάλους και μικρούς προμηθευτές. Ακόμα πολλοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν πώς θα επιβιώσουν, συνεπώς αυτή η κίνηση είναι πολύ σημαντική για τους τεχνίτες που χρειάζεται να συντηρήσουμε. Θέλουμε να τους δώσουμε έναν λόγο να ξαναξεκινήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Beccari και πρόσθεσε:

 

«Επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης, ελπίδας και αναγέννησης στον κόσμο, στους μεγάλους και μικρούς προμηθευτές. Ακόμα πολλοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν πώς θα επιβιώσουν, συνεπώς αυτή η κίνηση είναι πολύ σημαντική για τους τεχνίτες που χρειάζεται να συντηρήσουμε. Θέλουμε να τους δώσουμε έναν λόγο να ξαναξεκινήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Beccari και πρόσθεσε: «Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο οίκος Dior θα διοργανώσει ένα τόσο μεγάλο σόου στην Ιταλία. Η στήριξη της Ιταλίας και της περιοχής στην Απουλία, που βρίσκεται στα όρια της πτώχευσης, είναι σημαντική για μας».

 

Από την πλευρά της, η Chiuri επισήμανε το γεγονός ότι η Απουλία είναι ο τόπος καταγωγής του πατέρα της, ένας τόπος, όπου παραθέριζε ως παιδί, ενώ σήμερα η οικογένειά της διαθέτει σπίτι στην περιοχή. «Είναι πολύ σημαντικό για μένα να τονίσω πόση δεξιοτεχνία υπάρχει στην περιοχή και ότι πρέπει να επενδύσουμε ξανά σε αυτήν. Τόσοι άνθρωποι εξαρτώνται από την δουλειά μας», μοιράστηκε η ίδια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

«Ο κ. Christian Dior ίδρυσε τον οίκο του μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναδεικνύοντας το κουράγιο και την αισιοδοξία, που αποτελούν την ουσία του brand. Είναι στο DNA μας: να σηκωθούμε και να ‘ξυπνήσουμε’ τον κόσμο της μόδας αυτή τη στιγμή. Θα αναγεννηθούμε, ανυψώνοντας τους άλλους», δήλωσαν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας της μόδας, μετά την κρίση του κορoνοϊού.

Δείτε την περσινή επίδειξη της cruise collection στο Μαρακές:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS