Υπάρχουν λίγες σχέσεις στο χώρο της μόδας που έχουν διαρκέσει όσο αυτή του Karl Lagerfeld με τη Fendi. Ο πολυτάλαντος Karl είχε διοριστεί καλλιτεχνικός διευθυντής του ιταλικού οίκου το 1965 και εξακολουθεί να ωθεί την ιστορική μάρκα προς μια νέα, σύγχρονη κατεύθυνση. Αυτή η κίνηση είναι εμφανής στην καμπάνια της φίρμας για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016, με κεντρικά πρόσωπα την Τεξανή Vanessa Moody και την Βρετανίδα βετεράνο του χώρου της μόδας, Edie Campbell. Σε συνοδευτική δήλωση, ο Lagerfeld ισχυρίζεται ότι επέλεξε τα κορίτσια, διότι, παρά την εμφανώς διαφορετική αισθητική τους, οι δύο γυναίκες ενσαρκώνουν με επιτυχία τις τάσεις της σημερινής μόδας ενώ εξακολουθούν να μπορούν να συσχετίζονται με τη γυναίκα που εκφράζει τη Fendi.

Στις εικόνες της καμπάνιας βλέπουμε ότι χρησιμοποιήθηκαν τα υπερμεγέθη φλοράλ μοτίβα που χαρακτηρίζουν την τελευταία collection του οίκου ενώ στις backstage φωτογραφίες βλέπουμε και τον ίδιο τον Lagerfeld επί το έργω.  

Τα φουτουριστικά floral ήταν μια λεπτομέρεια που χαρακτήρισε ολόκληρη τη συλλογή SS16 και κοσμούν λουριά σε μπότες snakeskin αλλά και τσάντες. Σαν φόρο τιμής στον οίκο ο Lagerfeld πειραματίζεται σε αυτή τη νέα συλλογή με «νέους όγκους, αντιθέσεις και μια νέα θηλυκότητα».

TAGS