Αναμφίβολα, η κυτταρίτιδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες των γυναικών. Ειδικά τώρα που ο καιρός ανοίγει και το καλοκαίρι πλησιάζει, θα πρέπει να εμφανιστούμε στην παραλία με μαγιό, χωρίς το παραμικρό ψεγάδι. Εννοείται πως καμία από εμάς δε θέλει να έχει στο σώμα της την ενοχλητική όψη φλοιού πορτοκαλιού. Γι’ αυτό και προσπαθούμε με την κατάλληλη γυμναστική και τη σωστή διατροφή να την εξαλείψουμε.

Αν παρόλα αυτά, η κυτταρίτιδα δε λέει να σας αποχωριστεί, υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο που θα σας κάνει να αισθανθείτε άνετα με το σώμα σας. Αυτό θα το πετύχετε, εάν αποφύγετε να φοράτε κάποια “ακατάλληλα” ρούχα, τα οποία εντείνουν το πρόβλημα, αντί να καμουφλάρουν τις ατέλειες.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα fashion items που πρέπει να αποφεύγουμε, εάν θέλουμε να μειώσουμε το αισθητικό αυτό πρόβλημα.

Πολύ στενά ρούχα, αυτά που σε κάνουν να ασφυκτιείς

Αποφύγετε τα κολάν από υφάσματα που δεν είναι stretch, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τονίσουν κάθε πιθανή ατέλεια του σώματός σας. Στενά jeans και παντελόνια που σας πιέζουν, διαγράφουν και σας δυσκολεύουν στην καθημερινότητά σας, προκαλούν δυσφορία και ενόχληση, γιατί εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος και εννοείται πως εντείνουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.

Συνθετικά ρούχα (τύπου lycra)

Είναι πολύ σημαντικό για το σώμα, να μπορεί να αναπνέει. Γι' αυτό, προτιμήστε να φοράτε υφάσματα που είναι βαμβακερά.

Ψηλοτάκουνα

Είναι δύσκολο για μία γυναίκα να αποχωριστεί τα ψηλοτάκουνά της. Ωστόσο, μπορεί να τα φοράει σε κάποιες περιστάσεις. Αν είναι φαν των lace up παπουτσιών, προσπαθήστε να μη τα δένετε πολύ σφιχτά, ώστε να γίνεται σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS