Η φράση «βιώσιμη μόδα», αν και ήδη πολυφορεμένη, δεν ανταποκρίνεται πάντα ούτε απόλυτα στην πραγματικότητα της κατασκευής και της χρήσης ενός ρούχου. Τα τελευταία χρόνια τίθενται όλο και πιο έντονα τα ερωτήματα γύρω από τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην τεράστια αυτή βιομηχανία, τον κύκλο ζωής των ρούχων και των αξεσουάρ αλλά και την ηθική πλευρά της παραγωγής τους. Με όλα αυτά τα ζητήματα καταπιάνεται μια νέα «κατηγορία» Ινσταγκράμερ, οι οποίες ωστόσο, εντελώς διαφορετικές από τις άλλες, εκφράζουν απόλυτα τις ανάγκες και το πνεύμα της εποχής.

Ενημερωμένες γυναίκες της μόδας κάθε ηλικίας, προσπαθούν να συμφιλιώσουν τον σεβασμό προς το περιβάλλον με το στυλ και την κομψότητα και κάποιες από αυτές το καταφέρνουν, συγκεντρώνοντας χιλιάδες λάικ στο Instagram. Ανατρέπουν όχι μόνο τα συμβατικά πρότυπα ομορφιάς, αλλά και το στερεότυπο της «οικολόγου» με τα σαλβάρια και τα αχτένιστα μαλλιά αντικαθιστώντας το με την εικόνα μιας γυναίκας που ντύνεται συνειδητά και καλαίσθητα.

Αυτές είναι λοιπόν μερικές από τις Ινσταγκράμερ που ποντάρουν στη βιώσιμη μόδα:

Venetia Falconer: Δηλώνει «σε αποστολή slow fashion» και, για του λόγου το αληθές, πιέζει τις εταιρείες να αλλάξουν την πολιτική τους προς μια πιο βιώσιμη κατεύθυνση, αντί να ενθαρρύνουν την υπερκατανάλωση. Ενημερωτικά, το φόρεμα Ghost που φοράει είναι νοικιασμένο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bianca Valle: Στιλάτη και ταυτόχρονα δραστήρια, έχει επισημάνει συστηματικά την ανάγκη η βιομηχανία της μόδας να απεγκλωβιστεί από καταστροφικές παραγωγικές μεθόδους. «Αν όλα τα brands χρησιμοποιούσαν μη τοξικές βαφές, βιοδιασπώμενα υφάσματα και ανακυκλωμένα υλικά για να φτιάξουν καινούρια ρούχα, η αλλαγή θα ήταν τεράστια» πιστεύει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Livia Firth: Είναι συνιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας Eco-Age, που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες βιωσιμότητας, και δημιουργός της πρωτοβουλίας Green Carpet Challenge, που ενθαρρύνει τους αστέρες να φορούν ηθικά και φιλικά προς το περιβάλλον brands στο κόκκινο χαλί.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Celine Semaan: Αρθρογράφος στο The Cut, χρησιμοποιεί την πένα της για να μιλήσει για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Είναι επίσης CEO στο @theslowfactory, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tolly Dolly Posh: Στα 19 χρόνια της είναι μέρος του νεανικού κινήματος περιβαλλοντικού ακτιβισμού, αλλά όπως δηλώνει: «Σταματήστε να αισθάνεστε περήφανοι για τους νέους ακτιβιστές. Αρχίστε να μας προσέχετε και να νιώθετε ντροπή». Στα χνάρια της Τούνμπεργκ, δεν μασάει τα λόγια της και πολύ καλά κάνει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Shanny Doots: Ξεχωρίζει και για την οικολογική συνείδησή της και για το γεγονός ότι είναι πρέσβειρα των λεγόμενων plus-size γυναικών, ενώνοντας πολλές διαφορετικές τελείες σε στιλάτα λουκ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS