Μετά από επίσημη ανακοίνωση του γαλλικού οίκου σχετικά με την αντικατάσταση του Raf Simons από τη θέση του Creative Director, μετά την απόφαση του ίδιου να αποχωρήσει το περασμένο Οκτώβριο, τον Dior αναλαμβάνει προσωρινά η υπάρχουσα σχεδιαστική ομάδα. Τι κι αν ο διεθνής Tύπος διψά για μία ακόμα ανακοίνωση ενός νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή; Ο οίκος Dior δεν φαίνεται να ικανοποιεί την επιθυμία του παρατείνοντας την αγωνία και τις εικασίες σχετικά με το νέο πρόσωπο που θα βρεθεί στο σχεδιαστικό πηδάλιο του θρυλικού γαλλικού οίκου.

Πρόσωπο κλειδί στην καλλιτεχνική ιεραρχία του Dior, ο άντρας που διακρίνεται στο πλάι του Raf στα παρασκήνια του πρόσφατου ντοκιμαντέρ Dior and I σχετικά με την έλευση του Simons στα ατελιέ υψηλής ραπτικής του οίκου. Ακούει στο όνομα Pieter Mulier και θεωρείτο το δεξί χέρι του Βέλγου σχεδιαστή μόδας που ηγήθηκε μέσα σε μία δεκαετία τους οίκου Jil Sander (2005-2012) και Christian Dior (2012-2015).

Ο πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οίκου Dior Raf Simons σε editorial μόδας μέσα στο επιβλητικό σκηνικό από 1.000.000 φρέσκα λουλούδια από τη πρώτη του συλλογή Υψηλής Ραπτικής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του οίκου η νέα συλλογή Prefall 2016-17 θα είναι διαθέσιμη προς παρουσίαση μόνο με ραντεβού για fashion editors στο Παρίσι κι έτσι φέτος το Δεκέμβρη δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ένα ακόμα εντυπωσιακό fashion show, όπως το τελευταίο στο Τόκιο όπου ο οίκος βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνική πρωτεύουσα να παρουσιάζει τη συλλογή Pre Fall 2014-15 καταμεσής ενός βιομηχανικής αισθητικής χώρου ανάμεσα σε εντυπωσιακά πεφταστέρια σε ένα κοινό 1400 ατόμων. Τα ονόματα της σχεδιαστικής ομάδας που αναλαμβάνει τη σχεδίαση των συλλογών Υψηλής ραπτικής και Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016-17 παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, φουντώνοντας για ακόμα μία φορά το παρασκήνιο του κατά τα άλλα καθωσπρέπει οίκου. Άστοχο savoir faire ή ένα ακόμη μαρκετινίστικο τέχνασμα στο βωμό της δημοσιότητας;

 

 

TAGS