Ο Άγγελος Μπράτης, που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην Ιταλία και τώρα ζει μόνιμα στη Βρετανία, έχει τη μοναδική ικανότητα να συλλέγει την κλασική αύρα της Ρώμης και της Αθήνας και να την μεταμορφώνει σε ενδυματολογικό στυλ φρέσκο και μοντέρνο. Το ίδιο έκανε και στη νέα συλλογή του για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2017, την οποία μόλις παρουσίασε στην εβδομάδα μόδας της Ρώμης «Altaroma 2016».

Ο ίδιος εξάλλου, από εκεί ξεκίνησε, εφόσον το 2011 κέρδισε τον διαγωνισμό της ιταλικής Vogue και της Altaroma «Who Is On Next», που έστρεψε επάνω του τους προβολείς της διεθνούς βιομηχανίας μόδας. Κι εκεί επέστρεψε πρόσφατα για να παρουσιάσει την τελευταία του συλλογή, η οποία έχει εμφανείς επιρροές από το καλοκαίρι, τις διακοπές, αλλά και από τη «μυθική» Ελλάδα με το γαλάζιο της θάλασσας και το λευκό των νησιώτικων σπιτιών. Την έντονα μεσογειακή και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, λοιπόν, μετέφερε και στην πασαρέλα, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

Η συγκεκριμένη συλλογή του Άγγελου Μπράτη ονομάζεται «Doric» και αποτελείται από ρούχα με υφάσματα μαλακά, αλλά και με συγκεκριμένα σχήματα. Σε αυτήν, περιλαμβάνονται, φυσικά, από φορέματα και T-shirt έως όμορφα σύνολα. Χαρακτηριστική είναι η επαναφορά του πέπλου σε μια πιο νεοκλασική μορφή, εφόσον δίνει μια πιο αισθησιακή αύρα στο ντύσιμο, αλλά, παράλληλα, και έναν μοντέρνο τόνο, χάρη στα γεωμετρικά σχήματα και τα εκλεπτυσμένα αξεσουάρ με τα οποία συνδυάζεται.

Φυσικά, δεν λείπει και το ντραπέ, στο οποίο ο Άγγελος Μπράτης έχει πάντα ιδιαίτερη αδυναμία, εφόσον με αυτό δίνεται η εντύπωση ότι τα ρούχα «αγκαλιάζουν» το σώμα.

Τα χρώματα που επικρατούν είναι το λευκό, το μαύρο, το μπλε και το ανοιχτό γαλάζιο. Χρώματα, δηλαδή, εμφανώς «κλεμμένα» από τα πανέμορφα νησιά του Αιγαίου. 

Δείτε φωτογραφίες από τη συλλογή: 

Φωτογραφίες: S.Dragone- G.Palma / L.Sorrentino

TAGS