Αν έχεις ζήσει την δεκαετία του '90 η εικόνα του πλεκτού, αμάνικου τοπ (είτε σε πουλόβερ,είτε σε ζακέτα) αποκλείεται να μη ζει ακόμα καθαρή μέσα στο μυαλό σου. 

Από την μορφή του Chandler Bing, να πίνει τον καφέ του στον καναπέ του Central Perk, μέχρι την Αλίσια Σιλβερστόουν να περιφέρεται στους διαδρόμους του ιδιωτικού σχολείου της στο θρυλικό Clueless, διάσημοι και άσημοι φορέσαμε με τα μανίας το αμάνικο πλεκτό, ίσως τον πιο αμφιλεγόμενο τύπο πλεκτού στην ιστορία.

Με τα χρόνια το κάποτε αγαπημένο item έχασε την αίγλη του και, σίγουρα, πολλοί από εμάς το θάψαμε στον πάτο της ντουλάπας μας, να, όμως, που φέτος τον χειμώνα αυτό θα είναι το πιο κουλ τοπ που μπορεί να φορέσει κανείς.

Οι οίκοι Chanel, Prada, Gucci και Lacoste δίνουν σύσσωμοι τις ευλογίες τους αφού επανέφεραν και εμφάνισαν ξανά το αμάνικο πλεκτό στις πασαρέλες τους για το φθινόπωρο και τον χειμών του 2020 - 2021, στην πιο φρέσκια και μοντέρνα εκδοχή του. Πράγμα που σημαίνει ότι η στενή φόρμα που είχε περίπου 30 χρόνια πριν έχει δώσει τη θέση της σε μία πιο oversized και μακριά version που ταιριάζει πολύ περισσότερο με την σημερινή αισθητική.

Και οι μεγάλες αλυσίδες μόδας πάντως υποκλίνονται στην ομορφιά αυτού του ρούχου. Συνδυασμένο με πουκάμισο ή μακριά, μακό μπλούζα, με φούστα ή με παντελόνι αυτόν τον χειμώνα τα πουλόβερ μας θα μοιάζουν κάπως έτσι.

Aπό την πασαρέλα του oίκου Chanel:

Aπό την πασαρέλα του οίκου Lacoste:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες το εδώ

We11done Oversized Appliquéd Cable-Knit Vest (£327)

Δες το εδώ

Arket Knitted Vest (£59)

Δες το εδώ

Stradivarius Knit Vest (£16)

Δες το εδώ

Mango Chunky Knit Gilet (£36)

Δες το εδώ

Only Knitted Vest in Cream | Asos (£28)

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS