Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων στον κόσμο: Αυτοί που παραγεμίζουν τη βαλίτσα των διακοπών με πράγματα που, τελικά, δεν θα χρειαστούν και εκείνοι που, φτάνοντας στον προορισμό τους, συνειδητοποιούν ότι έπρεπε να πάρουν τα διπλάσια και που αναγκάζονται να κάνουν -πανάκριβες, συχνά- αγορές σε τουριστικά μέρη για να καλύψουν βασικές ανάγκες.

Σύμφωνα πάντως με μια έρευνα που έκανε η εταιρεία Trunk Club (του ομίλου Nordstrom), τουλάχιστον οι Αμερικανοί βάζουν στις καλοκαιρινές αποσκευές τους περισσότερα από όσα χρειάζονται σε ποσοστό 62%. Το γεγονός ότι η πλειοψηφία τους αρχίζει να πακετάρει περίπου ένα 24ωρο πριν από την αναχώρηση μάλλον δεν βοηθάει την κατάσταση, καθώς δεν της δίνει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό περιθώριο για να κάνει το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα.

Ποια είναι όμως τα τρία κομμάτια που οι Αμερικανοί βάζουν πάντα στη βαλίτσα αλλά δεν φορούν ποτέ; Τζάκετ, μακρυμάνικες μπλούζες και κάλτσες, όπως συμπεραίνει η ίδια έρευνα. Η συμβουλή που δίνει μια εκπρόσωπος της Trunk Club, η Maggie Mee; «Για να μην παίρνετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε, επιλέξτε ευέλικτα κομμάτια που μπορούν να φορεθούν σε διαφορετικά ντυσίματα και περιστάσεις».

Και επειδή μια δροσιά το βράδυ στα ελληνικά νησιά συνήθως την έχει, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι πρέπει να φύγετε από το σπίτι μόνο με κοντομάνικα, φορέματα και σορτσάκια, απλά πως μπορείτε να περιορίσετε τα πιο χειμωνιάτικα ρούχα σε ένα τζάκετ και δύο μακρυμάνικες μπλούζες και τουλάχιστον δύο ζευγάρια κάλτσες αν παίρνετε μαζί και τα sneakers σας– ανάλογα, πάντα, και με τη διάρκεια των διακοπών σας.

Δείτε τρία κομμάτια ιδανικά για ταξίδι που μπορείτε να αγοράσετε.

Δείτε το εδώ.

Φόρεμα πουκαμίσα TopShop, www.yoox.com, EUR 68,00

Δείτε το εδώ.

Δερμάτινα sneakers Veja, www.net-a-porter.com, €125

Δείτε το εδώ.

Ριγέ μπλουζάκι, Comme Des Garcons, www.bloomingdales.com, EUR 147.52

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

κεντρική φωτό: @adenorah

TAGS