Το νυφικό που φόρεσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο το 1981, παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα διασημότερα νυφικά στην ιστορία. 

Το είχε σχεδιάσει το ζευγάρι David και Elizabeth Emanuel και μεταξύ άλλων περιελάμβανε 10.000 μαργαριτάρια, σπάνια δαντέλα και ουρά 7 μέτρων. Εκείνο που κανείς δεν γνώριζε, είναι ότι, στην πραγματικότητα, υπήρξε και δεύτερο νυφικό. 

Εκτός από το νυφικό που τελικά φόρεσε η Νταϊάνα, οι Emanuel κατασκέυασαν ένα δεύτερο νυφικό, ακριβώς ίδιο με το πρώτο, το οποίο προοριζόταν για το μουσείο Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο, αλλά και ένα τρίτο, με ελαφρώς διαφορετικό σχέδιο από το πρωτότυπο. 

Το υπέροχο νυφικό της Νταϊάνα

Αυτό θα χρησιμοποιούταν στην περίπτωση που το πρώτο νυφικό καταστρεφόταν ή διέρρεαν φωτογραφίες του στον τύπο πριν την τελετή. «Τότε, μας ένοιαζε κυρίως το νυφικό να είναι έκπληξη. Έτσι, το φτιάξαμε για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο», είχε δηλώσει ο Emanuel. 

Μόνο που η Νταϊάνα δεν το φόρεσε ποτέ. 

Όπως είχε δηλώσει το ζευγάρι σε παλιαότερη συνέντευξη, η Νταϊάνα όχι απλώς δεν το δοκίμασε, αλλά πιθανότατα δε γνώριζε ούτε την ύπαρξή του. «Ήταν το τελευταίο πράγμα που θα έκανε. Ήταν τόσο απασχολημένη που προγραμματίζαμε τις πρόβες με βάση τις υποχρεώσεις της. Δεν υπήρχε περίπτωση να το δοκιμάσει». 

Έτσι, το νυφικό έμεινε τελειωμένο κατά τρία τέταρτα, με τις τελικές λεπτομέρειες και τη δαντέλα να μην προστίθενται ποτέ. Σε αντίθεση με αυτό που τελικά φόρεσε η Νταϊάνα, το δεύτερο νυφικό ήταν πιο απλό. Ήταν φτιαγμένο από το ίδο ύφασμα, αλλά είχε πιο βαθύ ντεκολτέ, πιο κοντά μανίκια και φούστα χωρίς δαντελένιο τελείωμα. 

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι ότι, μετά το γάμο, το νυφικό εξαφανίστηκε. Οι Emanuel είχαν δηλώσει ότι δε θυμούνται τι απέγινε- ή αν το έχουν καταχωνιασμένο σε κάποια αποθήκη. «Είμαστε σίγουροι ότι μια μέρα θα το βρούμε μέσα σε μια τσάντα». 

 

 

 

 

 

TAGS