Η Γαλλίδα σχεδιάστρια και YouTuber Justine Leconde έφτιαξε ένα βίντεο αποκλειστικά για τις γυναίκες που αγαπούν τις φούστες, αλλά αναρωτιούνται ποια είναι η πιο κατάλληλη για τον δικό τους σωματότυπο. Ακριβώς λόγω της πορείας της στον χώρο του σχεδιασμού ρούχων, η Leconde είναι σε θέση να αναλύσει κάθε γυναικείο σώμα και να εξηγήσει με επιχειρήματα για ποιο λόγο μία φούστα μπορεί να σε κολακεύει πολύ και κάποια άλλη καθόλου. 

Σύμφωνα με τη Leconde, υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας κάθε φορά που διαλέγουμε μία φούστα από τις κρεμάστρες των καταστημάτων. 

1. Το ύψος της μέσης

Στο βίντεο η Justine παρουσιάζει αναλυτικά τον σωστό τρόπο να μετρήσουμε τη μέση μας, η οποία δεν βρίσκεται στο σημείο του αφαλού μας, όπως ενδεχομένως εσφαλμένα πιστεύουμε, αλλά πιο πάνω. Συνεπώς οι φούστες μπορούν να χωριστούν σε αυτές που ξεκινούν κάτω από το στήθος μας, σε αυτές που ξεκινούν ακριβώς στον αφαλό και σε εκείνες που ξεκινούν κάτω από αυτόν. Οι τελευταίες είναι οι λεγόμενες, χαμηλόμεσες. Τα τρία διαφορετικά ύψη τονίζουν και αναδεικνύουν διαφορετικά μέρη του σώματος.

2. Το μήκος της φούστας

Εδώ συναντάμε 6 κατηγορίες: Τη micro-φούστα, τη μίνι φούστα, την φούστα πάνω από το γόνατο, τη φούστα κάτω από το γόνατο, τη φούστα που καταλήγει μέχρι τον αστράγαλο και τη φούστα που πέφτει μέχρι το πάτωμα. Και οι 6 κατηγορίες εξυπηρετούν διαφορετικούς σωματότυπους και άλλες ανάγκες. Η micro φούστα και η μίνι φούστα προφανώς ταιριάζει πολύ περισσότερο στις πιο μικροκαμωμένες γυναίκες, ενώ οι δύο τελευταίες κατηγορίες στις πιο ψηλές.

3.Το πόσο «γεμάτο» είναι το σχέδιο του ρούχου.

Το «γέμισμα» έχει να κάνει με το πόσο αυτή προεκτείνεται γύρω από την περιφέρεια και τους γλουτούς μας. Η αποκαλούμενη pencil φούστα εφαρμόζει σχεδόν πάνω στους γλουτούς μας, ενώ μία flared φούστα πέφτει χαλαρά, σε γραμμή άλφα, σε μία μικρή απόσταση από αυτούς. Αντίστοιχα η circular φούστα, όπως την αποκαλούν οι σχεδιαστές, αναπτύσσεται κυκλικά σε μεγάλη διάμετρο γύρω από το σώμα μας. Όσο μεγαλύτερη περιφέρεια έχει μία γυναίκα τόσο πιο «χαλαρή» πρέπει να είναι η φούστα που θα επιλέξει.

Δείτε το βίντεο της Justine Leconde.

5 φούστες που μπορείς να αγοράσεις από τις ιντερνετικές εκπτώσεις του Zara που ξεκίνησαν σήμερα.

Δες το εδώ

FLORAL MINI SKIRT 17.99 EUR

Δες το εδώ

PLEATED SKIRT WITH BELT 25.99 EUR

Δες το εδώ

FLORAL DRAPED MINI SKIRT 15.99 EUR

Δες το εδώ

DENIM MINI SKIRT 15.99 EUR

Δες το εδώ

FLORAL PLEATED SKIRT 25.99 EUR

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS