ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μία μέρα στο Μediterranean Cosmos: Θα κάνουμε βόλτα και θα αγοράσουμε τα απαραίτητα για το σχολείο

Και για όσους δεν πάνε σχολείο όλα τα απαραίτητα για τη νέα σεζόν που τώρα ξεκινά.

Μία μέρα στο Μediterranean Cosmos: Θα κάνουμε βόλτα και θα αγοράσουμε τα απαραίτητα για το σχολείο

Πριν γίνεις γονιός κοιτάζεις τα γυαλιστερά περιοδικά για μαμάδες και παιδιά, χαζεύεις ευχάριστες χολιγουντιανές ταινίες στην τηλεόραση, ταινίες στις οποίες έφηβοι τρώνε χαρούμενοι το πρωινό τους με τους γονείς τους στην κουζίνα και μετά φεύγουν γελώντας για το σχολείο και κανείς ποτέ δε βιάζεται, όλοι έχουν άπλετο, αμέτρητο χρόνο στη διάθεση τους. Πριν γίνεις γονιός πιστεύεις πως όλα αυτά μπορεί να είναι και αληθινά, πως η ζωή με παιδιά, ίσως, τελικά να είναι πιο χαλαρή από τις «αγχωτικές» ιστορίες των φίλων σου, ότι εσύ θα τα καταφέρεις «καλύτερα» από τους υπόλοιπους. Όταν έχεις γίνει πια γονιός ξέρεις ότι δεν υπάρχει τίποτα απολύτως που οι υπόλοιποι κάνουν χειρότερα από σένα, ότι η καθημερινότητα με ένα ή δύο ή τρία παιδιά δεν γίνεται, εκ των πραγμάτων, να είναι χαλαρή, ότι είναι εξ’ ορισμού φτιαγμένη για να είναι κάτι άλλο από τη φύση της: πιεστικό και ευχάριστο, αγχωτικό και διασκεδαστικό, κουραστικό και τρυφερό την ίδια ακριβώς στιγμή.

Έχοντας μία κόρη που μπαίνει στην εφηβεία και έναν γιο που τώρα ετοιμάζεται να πάει στο δημοτικό μπορώ να πω με το χέρι στην καρδιά ότι ο αγώνας δρόμου για να προλάβεις το ρολόι αποτελεί σταθερό στόχο της καθημερινής ρουτίνας μας. Τα δε ψώνια με τα παιδιά, ίσως, και να εξελιχθούν σε σκηνές από ταινία τρόμου αντί σε στιγμιότυπο από εκείνες τις γλυκές, οικογενειακές κομεντί που λέγαμε παραπάνω. Όλα αυτά αν δεν έχεις κάνει από πριν τον σωστό προγραμματισμό κι αν δεν ξέρεις που ακριβώς να πας έτσι ώστε να βρουν όλοι αυτό που αναζητούν, να περάσετε όλοι καλά και να φύγετε για το σπίτι πραγματικά ικανοποιημένοι και γεμάτοι.

Γι΄αυτόν τον σκοπό, άλλωστε, πρέπει να φτιάχτηκαν τα εμπορικά κέντρα και το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη είναι ένας από τους πιο όμορφους, πρακτικούς και εξυπηρετικούς προορισμούς σε ολόκληρη την πόλη για κάποιον που θέλει να περάσει μία μέρα με την οικογένεια του, να ψωνίσει, να φάει κάτι, ακόμα και να δει μία ταινία στο σινεμά.

Για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, λοιπόν, δεν γινόταν να πάμε πουθενά αλλού και φέτος έχω πάρει την απόφαση ότι η οικογενειακή μας εξόρμηση εκεί θα είναι κάτι παραπάνω από οργανωμένη. Ξέρω από πριν ότι στο Mediterranean Cosmos θα βρούμε τα πάντα: από βιβλία και σακίδια, μέχρι φόρμες και αθλητικά παπούτσια, gadgets τεχνολογίας και αντικείμενα χρήσιμα για το διάβασμα. Έχοντας μία λίστα με όσα θέλουμε να αγοράσουμε, τα παιδιά στο πίσω κάθισμα και όρεξη για ψώνια παρκάρω το αυτοκίνητο στο μεγάλο και άνετο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου και η περιπέτεια των αγορών μας ξεκινά.

Η αρχή θα γίνει από το attica, το γνωστό πολυκατάστημα που έχει ανοίξει τις πόρτες του μέσα στο μεγάλο εμπορικό κέντρο. Εκεί θα αναζητήσουμε τα ιδανικά αθλητικά παπούτσια για τον μπαμπά μας, γιατί καλές οι αγορές που κάνεις για τον εαυτό σου, αλλά οταν κάνεις ένα δώρο σε κάποιον που αγαπάς είσαι διπλα χαρούμενος.

Μία μέρα στο Μediterranean Cosmos: Θα κάνουμε βόλτα και θα αγοράσουμε τα απαραίτητα για το σχολείο
Converse ανδρικό δερμάτινο μποτάκι, attica, Mediterranean Cosmos

Στην συνέχεια έχει έρθει η ώρα να διαλέξουμε καινούργιο σακίδιο για την κόρη μου. Το θέλει πολύχρωμο, το θέλει στιλάτο και θέλει να χωράει μέσα τα πάντα. Στα Bag Stories υπάρχει τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα και τις ανάγκες. Τελικά διαλέγουμε το Seoul της Kipling που είναι πολύ ευρύχωρο και χωράει μέσα από τα απαραίτητα για το σχολείο μέχρι φορητό υπολογιστή.

Kipling σακίδιο πλάτης θέση PC 15" 44x35x21cm Seoul Bubbly Rose, Βag Stories, Mediterranean Cosmos

Κι ενώ ο μικρός έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται γιατί θέλει και εκείνος να αγοράσει το δικό του σακίδιο, η επίμονη κόρη μου με τραβάει από το χέρι και μαζί μπαίνουμε στο Bodytalk στη βιτρίνα του οποίου είδε μόλις ένα υπέροχο κολάν. Συμφωνώ να το πάρουμε γιατί εκτός από το τέλειο σχέδιο του μοιάζει πολύ άνετο με σταθερή, ψηλόμεση εφαρμογή.

Παιδικό αθλητικό κολάν 4/4 (1212-704306), Bdtk, Mediterranean Cosmos

Εντάξει, η επίσκεψη στο Comfuzio για την τσάντα των ονείρων του μικρού δεν μπορεί να αναβληθεί περισσότερο και έτσι μπαίνουμε μέσα στο τεράστιο κατάστημα που μοιάζει με αληθινό παράδεισο για τα μικρά παιδιά. Ευτυχώς το πρωτάκι μου ξέρει καλά τι θέλει και έτσι κατευθύνεται αμέσως σε ένα κουλ σακίδιο πλάτης με σχέδιο Tetris στο μπροστινό του τμήμα. Μου αρέσει κι εμένα πολύ γιατί έχει vintage αέρα και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Σακίδιο Πλάτης Must Energy Tetris (0504030), Comfuzio, Mediterranean Cosmos

Και εκεί που νομίζω ότι περνάμε τέλεια, λαμβάνει χώρο ο καθιερωμένος, απαραίτητος, ευτυχώς, μικρός οικογενειακός μας καυγάς. Το ένα φέρνει το άλλο και η κόρη μου με τον γιο μου αρχίζουν να μαλώνουν για το γραφείο τους στο σπίτι, ο ένας κατηγορεί τον άλλο ότι του παίρνει όλο τον χώρο και έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, πριν η κατάσταση κλιμακωθεί τους οδηγώ στο Octοpus για να αγοράσουμε funky αξεσουάρ τακτοποίησης ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Καταλήγουμε σε μία μεγάλη μολυβοθήκη σε σχήμα ξύστρας. Χωράει τα πάντα και θα ομορφύνει και το δωμάτιο.

Μολυβοθήκη Sharpener Yellow, Octopus, Mediterranean Cosmos

Μία στάση στη μεγάλη αίθουσα των εστιατοριών για ένα διάλειμμα για φαγητό είναι απόλυτα αναγκαία πριν ξεκινήσουμε ξανά για να βρω τα ιδανικά αθλητικά παπούτσια Adidas για μένα και πριν διαλέξουμε iPad για τη μεγάλη. Έχει ήδη βάλει στο μάτι το iPadOS 14 με την υποστήριξη των A12 Bionic chip, του Apple Pencil και του Smart Keyboard1 και δε βλέπει την ώρα να το αποκτήσει. Ξέρω από πριν ότι θα πάμε οπωσδήποτε στο Cosmos Sport και στα iStorm, αντίστοιχα για να βρούμε γρήγορα και εύκολα αυτό που ψάχνουμε.

iPad, iStorm, Mediterranean Cosmos
adidas Originals Ozelia, Cosmos Urban, Mediterranean Cosmos

Έχει πια έρθει το απόγευμα όταν μπαίνουμε στο Sneakerstown για να αγοράσουμε τα σωστά αθλητικά παπούτσια Puma για τον μικρό μου, ο οποίος είναι λάτρης του μπάσκετ και ζητάει εδώ και μέρες τα νέα μποτάκια Puma Rebound LayUp SL V PS. Τα βλέπω από κοντά και εγκρίνω την άψογη στήριξη που έχουν γύρω από τον αστράγαλο. Ο γιος μου είναι τρισευτυχισμένος.

Puma Rebound LAYUP SL V PS – Μπλε, Sneakerstown, Mediterranean Cosmos

Κοίτα να δεις που ορισμένες φορές η ζωή με δύο παιδιά μπορεί να έχει κάτι από εκείνες τις χαρωπές, χολιγουντιανές ταινίες στις οποίες ο χρόνος κυλά ανέμελα. Αποφασίζω ότι σήμερα θα περάσουμε ακόμα περισσότερο χρόνο οι τρεις και τους προτείνω να πάμε σινεμά. Λένε «ναι» με μία φωνή και τότε καταλαβαίνω πως όσο πολύ λείπει σε μένα λίγη παραπάνω ώρα μαζί τους το ίδιο λείπει και σε αυτούς. «Πάμε μόνο μία στιγμή να πάρω και ένα τζιν από τα Wrangler», ρωτάει η κόρη μου, κοιτώντας με στα μάτια. Πώς να πεις όχι; Όλοι δεν θέλαμε να κάνουμε εντύπωση την πρώτη μέρα στο σχολείο;

MOM (denim pants w246), LEE & WRANGLER, Mediterranean Cosmos

Για περισσότερες πληροφορίες:

mediterraneancosmos.gr

Facebook: www.facebook.com/MediterraneanCosmosOfficial

Instagram: www.instagram.com/mediterraneancosmosofficial/

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Το lookbook της άνοιξης: Η Αναστασία Παντούση δίνει την έμπνευση για να δημιουργήσεις τις πιο κομψές εμφανίσεις

Η Αναστασία Παντούση με τα ρούχα και αξεσουάρ που αξίζει να προσθέσεις στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

24 Απρ 2024

Το Chic Travel Style της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου: Οι βαλίτσες και οι τσάντες ταξιδιού που επιλέγει

Τα είδη ταξιδιού που διαμορφώνουν τις τάσεις στη μόδα του chic traveling.

Περισσότερα από

Μόδα

23 Απρ 2024

4 στιλιστικές συμβουλές για να δημιουργήσεις τα πιο κομψά και άνετα ανοιξιάτικα looks σύμφωνα με την Ελίνα Παπίλα

Η Ελίνα Παπίλα προτείνει τα must have κομμάτια της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας.

22 Απρ 2024

Λουλούδια, χρώματα και λάμψη: Η Αντιγόνη Νεοφύτου προτείνει τα πιο stylish looks για την άνοιξη

Η ηθοποιός δοκιμάζει επίκαιρα και διαχρονικά κομμάτια δημιουργώντας κομψά outfits για την άνοιξη.

21 Απρ 2024

Μαρινιέρα + denim: Η Σοφία Καρβέλα φόρεσε τη μαρινιέρα με τον πιο ανοιξιάτικο τρόπο

Το ανοιξιάτικο outfit της Σοφίας Καρβέλα που θέλουμε να υιοθετήσουμε

20 Απρ 2024

Πήραμε μία γεύση από τα σανδάλια που θα φοράμε όλο το καλοκαίρι

Ξαφνικά μύρισε καλοκαίρι και εμείς ήδη οργανώνουμε τη γκαρνταρόμπα της θερινής εποχής.

18 Απρ 2024

Η ανοιξιάτικη εμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη με λευκό κοστούμι και εσπαντρίγιες

Το διαχρονικό κομμάτι της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας που επέλεξε η Όλγα Κεφαλογιάννη

17 Απρ 2024

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.