Μεγάλος ντόρος είχε γίνει πριν από ένα περίπου δύο χρόνια όταν ο ιταλικός οίκος Gucci είχε αιτηθεί άδεια παραχώρησης του αρχαιολογικού χώρου της Ακροπόλεως προκειμένου να παρουσίασει τη κολεξιόν του για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2017. Oι κορυφαίοι οίκοι μόδας στον κόσμο αγαπούν, ως γνωστόν, τα μνημεία και τις τοποθεσίες με έντονη ιστορική σημασία με την πασαρέλα τoυ οίκου Chanel κάτω από τον πύργο του Άιφελ και του Fendi στο Σινικό Τείχος να αποτελούν χαρακτηριστικές στιγμές κατά τις οποίες η σύγχρονη αισθητική παντρεύτηκε αρμονικά με την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. 

Ίσως τους υθίνοντες στα κεντρικά γραφεία και τα μεγάλα ατελιέ του Gucci να κόστισε το «όχι» από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την Ακρόπολη το 2017, ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω υποβάλλοντας νέα αίτηση αυτή τη φόρα σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους χώρους της Ρώμης, τα μουσεία του Καπιτωλίου. Πρόκειται για σύμπλεγμα μουσείων σε έναν από τους πιο όμορφους και ιστορικούς λόφους της ιταλικής πρωτεύουσας, ένα σημείο που αποτελεί απαραίτητο σταθμό για όποιον τουρίστα επισκεφθεί την Αιώνια Πόλη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του οίκου η πασαρέλα για την επερχόμενη κολεξιόν για την χειμώνα του 2020 θα λάβει χώρα στο ιστορικό μνημείο. Η επιλογή του μέρους, μάλιστα, αιτιολογήθηκε με τους ανθρώπους του Gucci να σχολιάζουν ότι πρόκειται για ένα σημείο με έντονο συμβολισμό για την παιδική ηλικία του καλλιτεχνικού διευθυντή του brand,Alessandro Michele.

Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου και η επιλογή της θέσης προέκυψε από το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον του καλλιτεχνικού διευθυντή για τον «Παλαιό Κόσμο», δήλωσε η εταιρεία.

Tο σόου του οίκου Gucci για τον χειμώνα 2019-2020.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram. 

TAGS