Μόλις λίγοι μήνες πέρασαν από τότε που η Μελάνια Τραμπ εμφανίστηκε σε κέντρο παιδιών προσφύγων φορώντας ένα τζάκετ που έγραφε «Πραγματικά δε με νοιάζει. Εσένα». 

Θα μπορούσε να μη σημαίνει τίποτα (άλλωστε στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα αθώο κομμάτι από τα Zara), αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι φορεμένο σε αυτή την περίσταση από την πρώτη Κυρία της Αμερικής είχε να πει πολλά, και ήταν όλα αρνητικά. 

Σαν να μην έμαθε, σαν να μην αισθάνθηκε την ανάγκη για μεγαλύτερη προσοχή σχετικά με την επιλογή των ρούχων της, η Μελάνια εμφανίστηκε ξανά με το τελείως λάθος κομμάτι στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Η ίδια επισκέφθηκε ένα κέντρο άγριας ζωής με ελέφαντες και σε πρώτη φάση το ντύσιμό της σχολιάστηκε θετικά- επέλεξε ένα σικάτο safari look με μπεζ παντελόνι, λευκό πουκάμισο, ζώνη και μπότες. 

Το λευκό καπέλο-κράνος που σχολιάστηκε αρνητικά

Ωστόσο, το λευκό καπέλο-κράνος που επέλεξε στη συνέχεια έγινε viral για όλους τους λάθος λόγους. 

Το συγκεκριμένο καπέλο θύμιζε έντοτα το καπέλο που φορούσαν οι αποικιοκράτες στη δεκαετία του '20 και σύμφωνα με τον Guardian, θεωρείται σύμβολο καταπίεσης. Οι στρατιώτες και οι ξεναγοί στην περιοχή το έχουν αντικαταστήσει εδώ και χρόνια με πιο πρακτικά σχέδια χωρίς συμβολισμούς, αλλά εξακολουθεί να φοριέται σήμερα, κυρίως από τουρίστες που αγνοούν τη σημασία του. 

Παρ' όλα αυτά. η Μελάνια δεν απολογήθηκε για την επιλογή της- αντίθετα, δήλωσε ότι θα επιθυμούσε οι άνθρωποι να ασχολούνται με το περιεχόμενο της δουλειάς και των επισκέψεών της παρά με το τι φοράει. 

Το ερώτημα είναι: ακόμη κι αν η ίδια δεν έχει την απαραίτητη γνώση ή ευαισθησία απέναντι σε κάποια ζητήματα, δε θα έπρεπε το επιτελείο της να την αποτρέπει από τέτοιες γκάφες;

Δες το βίντεο από την επίσκεψή της. 

Φωτογραφίες: Reuters

TAGS