Το 2020 ήταν η χρονιά που δεν θα τη θυμόμαστε μόνο για την πανδημία του κορονοϊού και για το πόσο σημαντικά αυτή άλλαξε τις ζωές όλων μας.Θα τη θυμόμαστε επίσης και για τους δεκάδες τρόπους κατά τους οποίους, στην παγκόσμια μόδα, η άνεση και η πρακτικότητα νίκησαν τις λαμπερές, καλογυαλισμένες εμφανίσεις.

Η ανάγκη για εύκολες λύσεις που συνεισφέρουν στην καθημερινή μας άνεση πολύ περισσότερο απ' όσο συνεισφέρουν στην επιθυμία μας να δείχνουμε εντυπωσιακές συνεχίζεται και στο 2021, τη στιγμή που ολοένα και περισσότερα πρακτικά items κάνουν δυναμικά την εμφάνιση τους ή επιστρέφουν από το παρελθόν στις κολεξιόν μεγάλων σχεδιαστών ή στις βιτρίνες γνωστών καταστημάτων ένδυσης.

Ανάμεσα σε αυτά και το ελαφρύ πανωφόρι που αναμένεται να αποτελέσει την βασικότερη επιλογή πολλών γυναίκων μέσα στην ερχόμενη άνοιξη, ένα βολικό ρούχο με υβριδική λογική, το οποίο μπορεί να φορεθεί και σαν ένα φαρδύ πουκάμισο, αλλά και σαν ένα κουλ τζάκετ τα βράδια που έχει λίγη ψύχρα.

Το αποκαλούν και «σακάκι του εργάτη» κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο κομμάτι έχει ιστορία. Σχεδιάστηκε για πρώτη φορά στα μέσα του 19ου αιώνα για να φορεθεί από εργαζόμενους σε μεγάλα εργοστάσια και αυτός είναι ο λόγος που διαθέτει όχι μία, όχι δύο αλλά πέντε, μεγάλες τσέπες προκειμένου να υπάρχει αρκετός χώρος για τη φύλαξη και την οργάνωση των εργαλείων εν ώρα εργασίας. 

Σταδιακά το εν λόγω σακάκι, σε φαρδιά, τετραγωνισμένη γραμμή, κατασκευασμένο συνήθως από βαμβακερό υλικό, έγινε cult κομμάτι και τρύπωσε στον κόσμο της μόδας όπου φέτος πραγματοποιεί το απόλυτο comeback.

Aπό τη συλλογή του Marc Jacob μέσα στην οποία αποκτά ένα γλυκό, κουφετί ροζ χρώμα μέχρι τις οικονομικές επιλογές των Mango, Zara και H&M το «σακάκι του εργάτη» βρίσκεται κυριολεκτικά ανάμεσα μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες το εδώ

Mango Pocketed Cotton Jacket (£50)

Δες το εδώ

Uniqlo Women Ines Denim Coverall (£60)

Δες το εδώ

Monki Denim Jacket (£50)

Δες το εδώ

H&M Oversized Denim Jacket (£25)

Δες το εδώ

ΚΟΤΛΕ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ-ΣΑΚΑΚΙ 12,99 EUR

Δες το εδώ

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ-ΣΑΚΑΚΙ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙΑ 39,95 EUR

 Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS