Οι μπότες και τα μποτάκια αποτελούν must item αυτή την εποχή, καθώς μπορούν να φορεθούν από το πρωί έως το βράδυ, απογειώνοντας μεν τις εμφανίσεις μας αλλά κρατώντας δε και ζεστά τα πόδια μας. Τα ankle boots, aka μποτάκια αστραγάλου, όμως, αποτελούν το πιο αγαπημένο κομμάτι της συλλογής φθινοπωρινών – χειμερινών παπουτσιών αφού ταιριάζουν άψογα με πολλά outfits, ενώ τις περισσότερες φορές τα επιλέγουμε επειδή είναι άνετα. Είτε ψηλοτάκουνα, είτε flat, είτε ακόμα και με όγκο, όπως τα combat boots, το μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο δημιουργούν σε κάθε γυναίκα την αιώνια απορία ‘’πως να τα συνδυάσει σωστά, ώστε να δείχνουν τα πόδια ψηλά και μακριά’’.

Τα ankle boots έχουν την ιδιαιτερότητα να σταματούν ακριβώς πάνω στον αστράγαλο, ένα σημείο «ύπουλο» στιλιστικά καθώς μπορεί πολύ εύκολα να υπονομεύσει το ύψος μας. Και επειδή, οι θεωρίες πως τα παπούτσια αυτά ταιριάζουν μόνο σε ψηλές γυναίκες ούτε ίσχυαν, αλλά και ούτε θα ισχύουν, το μυστικό για να κολακεύουν τα πόδια σας, ανεξάρτητα από το ύψος και την σιλουέτα, είναι ο σωστός συνδυασμός με το ρούχο που θα επιλέξετε.

Ankle boots με skinny ή mom fit τζιν: Τα μποτάκια αστραγάλου ταιριάζουν απίστευτα με skinny και mom fit τζιν. Όμως τα περισσότερα από αυτά, σταματούν σε λάθος σημείο, συνήθως κάτω από τον αστράγαλο. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να γυρίσετε το τελείωμα μια φορά προς τα πάνω. Φροντίστε το εσωτερικό χρώμα του τζιν να είναι στις ίδιες ανοιχτές ή σκούρες αποχρώσεις με το εξωτερικό, ώστε να μην δημιουργείται αντίθεση.

Ankle boots με flare, straight ή wedgie τζιν: Τυπικά θα λέγαμε ότι με αυτό το ίδιο τζιν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα καθώς τα μποτάκια καλύπτονται από το τελείωμα του παντελονιού. Επομένως αν σας ενδιαφέρει να φαίνονται τα πόδια σας μακριά και ψηλά, επιλέξτε πιο μακριά τζιν.

Ankle boots με υφασμάτινο παντελόνι: Τα λεγόμενα dress pants είναι κατάλληλα για τις office γόβες μας. Όμως όταν το τελείωμα τους εφαρμόζει λίγο πιο πάνω από τους αστραγάλους μας, τότε μπορούν να φορεθούν άφοβα με κάθε ankle boots της συλλογής σας.

Ankle boots με φούστα ή φόρεμα: Για τις midi/mini φούστες ή φορέματα, που αφήνουν ακάλυπτα τα πόδια, μπορείτε να επιλέξετε μποτάκια σε nude αποχρώσεις, ώστε να δίνουν την αίσθηση ότι τα πόδια είναι πιο μακριά. Αν έχετε σκουρόχρωμα μποτάκια, συνδυάστε τα με ένα καλσόν, ώστε να μην υπάρχει έντονη αντίθεση ανάμεσα στο παπούτσι και στην επιδερμίδα σας.

Για περισσότερα tips δείτε εδώ:

Κεντρική Φωτογραφία: PixelFormula

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS