Είναι η εποχή όπου ξεκινάνε οι εκδηλώσεις και τα καλέσματα είτε πρόκειται για κάποιο γάμο ή βάφτιση ή για κάποια γενικότερη δημόσια εμφάνιση και πολλές από τις γυναίκες είναι σε αναζήτηση φορέματος, τσάντας και παπουτσιού. Μιας και αυτή η αναζήτηση ξεκινάει συνήθως πρώτα από το φόρεμα και καταλήγει στο δίδυμο τσάντα-παπούτσι θα έρθει και εκείνη η ώρα όπου θα πρέπει μια γυναίκα να πάρει την μεγάλη απόφαση και σταθεί επάνω σε τακούνια.

Για ορισμένες γυναίκες αυτό ισοδυναμεί με το να πατάνε σε αναμμένα κάρβουνα. Ορισμένες γυναίκες από την άλλη περπατάνε με τα τακούνια σαν να φοράνε αθλητικά παπούτσια.

Ο σχεδιαστής υποδημάτων, Στάθης Σαμαντάς, ξέρει τι τακούνι ταιριάζει σε κάθε περίσταση.

Όμως σκέφτομαι πως δυστυχώς για τις πρώτες, δεν θα μπορεί να γίνει διαφορετικά από το να επιλέξουν ένα ψηλό τακούνι και αυτό για το εξής λόγο. Τα περισσότερα φορέματα είναι πολύ εντυπωσιακά. Μέτρα από μεταξωτά υφάσματα, μουσελίνες και τούλια στα νυφικά, κεντήματα, χάντρες, αβυσσαλέα ντεκολτέ και έντονα ανοιξιάτικα χρώματα εμπνευσμένα από τα ωραιότερα λουλούδια στην φύση συνθέτουν μια άκρως εντυπωσιακή εικόνα γυναίκας η οποία εικόνα δεν είναι πολύ δύσκολο να καταστραφεί από την λανθασμένη επιλογή παπουτσιού. Αυτά τα ρούχα θέλουν τακούνια. Αλλάζει όλη η στάση του σώματος, ενδυναμώνονται τα πόδια και οι γλουτοί και το φόρεμα ανεβαίνει δέκα σκαλιά παραπάνω σε απήχηση. Συμφωνώ πως και τα φλατ είναι παπούτσια με πολύ στυλ ή ακόμα και τα χαμηλοτάκουνα παπούτσια ή τα kitten heels και μια γυναίκα που παρακολουθεί την δουλειά μου θα γνωρίζει πόσο αγαπάω και δείχνω πάντα αυτό το στυλ. Όμως δεν είναι για όλες.

Δεν είναι τόσο εύκολα όσο τα τακούνια και όταν λέω εύκολα δεν εννοώ εύκολα στο περπάτημα. Τα τακούνια είναι για πολλές περισσότερες γυναίκες αρκεί να το πάρουν απόφαση και να μην κάνουν την λάθος επιλογή παπουτσιού επειδή μπορεί να αισθανθούν μια ενόχληση μετά από δέκα ώρες που θα τα έχουν φορέσει. Μια γυναίκα είναι πιθανότερο πως θα εμφανιστεί με τακούνια ακόμα και με μεσαίο ύψος παρά με φλατ ή με kitten heels τα οποία θέλουν πολύ άνεση όσον αφορά το στήσιμο της γυναίκας, την παρουσία της στον μέσα χώρο όπου κινείται. Αυτά τα παπούτσια θέλουν συγκεκριμένα ρούχα και ίσως και συγκεκριμένες γυναίκες. Δεν έχει να κάνει με το αν δείχνει μια γυναίκα σέξι ή όχι.

Προφανώς και το ψηλοτάκουνο είναι σέξι αλλά εγώ υποστηρίζω πως σέξι μπορεί να είναι και ένας άνθρωπος από μόνος του, λόγω της συμπεριφοράς του και του στησίματος του όπως είπα και πριν. Είναι ένα σύνολο πραγμάτων που κάνουν ένα άνθρωπο σέξι, όχι το τακούνι από μόνο του. Το τακούνι είναι σέξι από μόνο του, σε περίπτωση το δει κανείς σαν μεμονομένο αντικείμενο και προβάλει πάνω του τις προσωπικές του φαντασιώσεις.

TAGS